Партньор на Проватон
 Варненски ученици помагат на безстопанствени животни

Варненски ученици помагат на безстопанствени животни

Сподели в

Ученици от 8 до 12 клас на варненското училище СУ “Гео Милев” започнаха благотворителна акция в помощ на безстопанствените животни. Това съобщиха от училището. Проектът е част от програмата “Еразъм”, която завършва с кауза. Децата са избрали тя да е с име “Доброто в действие” и има за цел да осигури дом на животните от два приюта. Учениците сами са подготвили всички брошури и реклами, страници във Фейсбук и Инстаграм. На тях са публикувани снимки и информация за всяко животно заедно със специален QR код, който да позволи бързото намиране на публикацията.

“Всяка кауза, на която човек е готов да се посвети заслужава внимание. Няма значение колко е важна за другите хора, от значение е да е важна за вас”, смятат децата.

В продължение на две седмици те са представили проекта пред всеки клас в училище и са раздали брошури, а във фоайето е подредена изложба със снимки на всички търсещи дом животни.

Учениците молят всеки, който има желание да сподели тяхната кауза в социалните медии, за да достигне до възможно повече хора.

Парньори по програма “Еразъм” са деца от Италия, Полша и Испания.Те също завършват проекта с кауза. Полските ученици отделиха време и средства за украинските бежанци и дом за стари хора, италианските за дом, където са настанени жени жертви на насилие, а испанските ще помогнат на бездомни хора и тяхното интегриране в обществото.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *