Партньор на Проватон
 За първи път Варна ще бъде домакин на Националното състезание по дебати

За първи път Варна ще бъде домакин на Националното състезание по дебати

Сподели в

Националното състезание по дебати за 2023 г. ще се проведе във Варна, обявиха от Клуб дебати “Одесос“. Това е и първото домакинство на морската ни столица в това престижно състезание.

Събитието е арена на оспорвани дебати между ученици и студенти от цялата страна, като тази година то ще бъде под формата на Британски парламент.

Очаква се в него да се включат над 50 участници, които ще бъдат оценявани от трима съдии – Бисер Ангелов – един от 10-те най-успешни говорители от Световното първенство в края на 2022, Мария Манчева – заемаща 5-то място на най-успешен говорител в същото издание и Николай Ангелов – водачът на отбор, класирал се като най-добър в целия свят, победил отбори на престижните университети “Оксфорд“, “Кеймбридж“, “Станфорд“ и много други.

Мероприятието ще се проведе на 28 и 29 януари във Висшето училище по мениджмънт във Варна.

За предстоящото състезание клуб “Одесос” получи логистична подкрепата от сдружение “ЕНЕРДЖИ“, като неговият център ИНТЕГРИКО в продължение на няколко уикенда, изигра роля на тренировъчна платформа за словесни двубои и сблъсък на тези и антитези на младите оратори.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *