Партньор на Проватон
 2 години затвор може да отнесе Юлиан Вергов за побоя на Диана Димитрова

2 години затвор може да отнесе Юлиан Вергов за побоя на Диана Димитрова

Сподели в

Без значение каква е причината да я удря, актьорэт попада под ударите на чл. 130 (1) от НК

До 2 години ефективен затвор може да отнесе Юлиан Вергов за побоя над актрисата Диана Димитрова, случил се преди 5 години на снимачната площадка на сериала „Откраднат живот“. Както стана ясно днес, след публикация в седмичника „Уикенд“, именно Вергов е човека, който е помлял колежката си. До този момент нито потърпевшата, нито изобличения като насилник актьор са коментирали официално сензационното разкритие.

2017 г. Диана Димитрова, след като е пребита на снимачната площадка на „Откраднат живот“ пред очите на колегите си. Актрисата не си е извадила медицинско, но си е направила снимки след посегателството 

Как ще се развие случая занапред? Прокуратурата още във вторник обяви, че започва разследване, след като се е самосезирала заради шумния обществен отзвук, което означава, че Диана Димитрова е призована да даде показания. Според източник на Lupa.bg, тя вече е била разпитана. Димитрова се е явила с адвокат в СРП още във вторник.

Ако тя е посочила името на насилника, това означава, че от Юлиан Вергов също ще бъдат снети обяснения, както и от свидетелите на екшъна, които са около 30 души. Независимо какви са мотивите и дали е бил провокиран, Вергов може да носи наказателна отговорност за деянието си, случило се преди 5 години, категоричен е пред Lupa.bg адвокат Мариан Иванов от Софийската адвокатска колегия, който се съгласи изцяло хипотетично да ни обясни правната страна на казуса.

Юлиан Вергов и Диана Димитрова в рекламна снимка за „Откраднат живот“. Актьорите са имали кратка токсична връзка, завършила с физическо насилие от страна на Вергов

„Не съм наясно със случая, но тъй като няма медицинско свидетелство, а съдим изцяло от предоставените от г-ца Димитрова в медиите снимки, може да се направи обосновано предположение, че се касае за лека телесна повреда. Важно е какви ще са показанията на свидетелите, но така или иначе се касае за недопустимо физическо насилие, при това осъществено дръзко на публично място, на работното място на потърпевшата“, каза адвокат Иванов. Той допълни, че дали ще се стигне до обвинение, зависи от показанията на свидетелите.

Юристът, който е експерт по наказателно право, коментира, че ако прокуратурата събере достатъчно доказателства за обвинителен акт, Юлиан Вергов може да бъде съден по член 130 (1) от Наказателния кодекс, който гласи: „Който причини другиму разстройство на здравето, се наказва за лека телесна повреда с лишаване от свобода до две години или с пробация”.

Най-вероятно, предвид факта, че има чисто съдебно минало, Вергов би отнесъл условна присъда. След това обаче е възможно Диана Димитрова да заведе дело срещу него и за финансово обезщетение за причинените болка, страдания и публично унижение, коментира юриста.

Lupa.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *