Партньор на Проватон
 Всички нови електробуси са във Варна, пускат ги в движение през март

Всички нови електробуси са във Варна, пускат ги в движение през март

Сподели в

Всичките 60 нови електрически автобуса вече са във Варна. Това потвърди за Moreto.net ръководителят на проекта за доставка на возилата и шеф на общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов.

Всичките 20 машини тип „соло“ вече са в базата на „Градски транспорт“, каза директорът на общинския превозвач Николай Антонов. Останалите 40 „съчленени“ все още не са приети и се разтоварват. Последната партида от тях пристигна вчера по море. За придобивката се похвали кметът на града Иван Портних в личния си профил във Фейсбук.

Скоро предстои да започне работа по изграждането на необходимата инфраструктура. Процесът се е забавил заради прекратена поръчка за избор на изпълнител. Паралелно трябва да бъдат монтирани и необходимите системи за безопасност в автобусите, заложени по проект, както и да се преместят билетните системи от автобусите, които ще бъдат изведени от експлоатация.

Очакванията са всички дейности да бъдат завършени до месец март, когато електробусите да започнат да се движат по варненските улици и да обслужват гражданите и гостите на града.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *