Партньор на Проватон
 ПП СВОБОДА ПОДКРЕПИ ИЗПРАЩАНЕТО НА ОРЪЖИЯ В УКРАЙНА

ПП СВОБОДА ПОДКРЕПИ ИЗПРАЩАНЕТО НА ОРЪЖИЯ В УКРАЙНА

Сподели в

До къде стигна двуличието на Генадий Атанасов – Гената?

На 03.11.2022 г., 141 депутати гласуваха ,,ЗА‘‘ изпращане на българско оръжие в Украйна. С други думи, освен депутатите на Възраждане, всички останали гласуваха България да се включи косвено във военния конфликт между Украйна и Русия на страната на първия.

Сред гласувалите ЗА да се даде оръжие на Украйна е и депуатата от СВОБОДА Тихомир Георгиев, заместник на председателя на СВОБОДА Владимир Симеонов и пръв приятел на скандалния общински съветник Генадий Атанасов – Гената от квартал Владиславово във Варна.

За да не загубят и без това малкия си електорат, след като депутатите от партия СВОБОДА гласуваха ,,ЗА‘‘ в Парламента, ръководството им излезе публично и от своята Фейсбук страница заявиха, че били ,,ПРОТИВ‘‘ изпращането на оръжейна помощ.

За да не остане по-назад, становище по казуса изказа варненският лидер на партия СВОБОДА, Генадий Атанасов.

В своя Фейсбук профил съвсем убедително заяви позиция обратна на депутатите си.

Защо Генадий Атанасов излъга избирателите си?

Защо партия СВОБОДА са готови да помагат хуманитарно на АЗОВ – ските фашисти в Украйна?

Близки на Атанасов, които знаят колко е алчен са предположили, че може би е имало някакво финансиране към него лично от крайно десните фашизоидни АЗОВци, защото „който познава Генадий знае, че той без пари не прави нищо“ !!!

По реалната причина обаче е, че вече има огромни разногласия между крайно дясната фашистка партия СВОБОДА и дясно-центриската консервативна партия на НАТОвския Генерал Янев за партийната субсидия.

И въпреки, че основните гласове в коалицията изкара Генерал Стефан Янев с помощта на ,,Партията на зелените‘‘, партия СВОБОДА имала огромни претенциине за субсидията (според вестник УЙКЕНД).

Общите гласове на СВОБОДА от цяла България са под 1000 гласа, като от Варна Генадий Атанасов даде 57 гласа с двамата си кандидати в листата на Янев за които писахме миналата седмица.

Научихме, че разногласията в отношенията са дошли и от друг проблем.

Стефан Янев бил разбрал, че на пресконференцията му във Варна за пълнеж са били привлечени и са присъствали двамата дилъри на наркотици на Генадий Атанасов, Румен Широков – килъра с нож и Михаил Саров – Мишо Арменеца.

Отляво на дясно: Михаил Саров – Мишо Арменеца и Румен Анри Широков 

Широков е лежал 10 години за жестоко убийство и грабеж на възрастен мъж, като го е наръгал над 30 пъти, след това лежал няколко пъти за разпространение на наркотици.

Михаил Саров е разследван от ДАНС за наркоразпространение заедно с друг варненски дилър, Петю Камилата.

Вестик УЙКЕНД стига още по-далеч, като излиза с информация, че точно Румен Анри Широков е официалния представител на СВОБОДА за Варна.

От ляво на дясно: Иван Русев и Генадий Атанасов – Гената

Според запознати основния идеолог и идеен стратег за крайнодесните – фашизоидни идеи на ПП СВОБОДА бил всъщност бившия скандален заместник ректор на Техническия университет Иван Русев, който винаги е бил от най-близкото обкръжение на Генадий Атанасов, дори беше в листата на СВОБОДА за местните избори през 2019 г., а към днешна дата го виждаме, че е заел мястото на Гената в борда на директорите в ДКЦ Варна.

По номера на заявлението се разбира, че Иван Русев е вписан в борда на директорите на 04.07.2022 г. 

След като е станало ясно, че на следващите избори, когато и да са те, нямало да са в коалицията на Стефан Янев Иван Русев предложил да се търси нова широка коалиция от десни патриотични партии и оранизации, защото според него имало свободна ниша за това.

Но повечето от ръководството на СВОБОДА, начело с Генадий Атанасов били на мнението, че по-лесно, по-сигурно и по-за без пари било да се огледат, да не бързат и ако на политическия хоризонт излезе нов субект, който да има шанс да влезе в новия бъдеш Парламент да се присламчат до него, да го заблудят отново с хилядите гласове (които нямат) с патриотичните си послания (които са им само на думи), да влязат отново в Парламента,

пък ако може пак да са мандатоносител и да си „лапнат“ субсидийката – “берекет версин” (както се казва)!!!

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *