Партньор на Проватон
 Скандали за пари тресат партията на Стефан Янев! Партньора му ПП СВОБОДА във Варна пълен с лежали в затвора за наркотици, измамници и лихвари

Скандали за пари тресат партията на Стефан Янев! Партньора му ПП СВОБОДА във Варна пълен с лежали в затвора за наркотици, измамници и лихвари

Сподели в

Ядосан, че няма си играе на депутат, шефа на партия „Свобода” Владимир Симеонов категорично отказал да дели субсидията си със Стефан Янев! Партията му във Варна пълна с лежали в затвора за наркотици и убийство, имотни измамници, лихвари и склоняващи момичета за снимане на порно видеа …

Скандали за пари тресат парламентарната група на „Български възход”, научи „Уикенд”. Повод за жестокия спор е разпределение на полагащата им се държавна субсидия. От една страна е бившият служебен премиер Стефан Янев, който с основание претендира, че има основна заслуга за получените над 115 000 гласа на изборите. При осем лева на глас, това прави близо 1 милион лева годишно подпомагане от бюджета.

Макар и формално да е прав, Янев чисто юридически няма никакви основания да претендира за парите. Причината е, че неговата партия „Българския възход” на практика не се е явявала на вота, заради недовършената си по това време съдебна регистрация. Документите в ЦИК за участие внесе едноименната коалиция, която е съставена от други три партии – „Земеделски народен съюз”, „Свобода” и „Партия на зелените”. За политолози и анализатори е ясно, че и трите слабо известни формации са без реален принос за постигнатия резултат. Съмнително е, че до този момент някой бе чувал имената им, освен роднини на техните шефове. Законът обаче е категоричен – получатели на субсидията са само партиите, създали коалицията. При добро желание, те може да я пренасочат и към Стефан Янев.

Подобен казус не е нещо невиждано у нас. Миналата година така се случи и с „Продължаваме промяната”, които ползваха няколко маргинални партии за мандатоносител. За награда, партийните лидери си запазиха процент от милионите, а останалите дадоха на „Промяната”.

На такава уговорка разчитал и Стефан Янев, разказват негови близки. Мераците му да харчи милиона, набързо са порязани от единият мандатоносител – партия „Свобода”, чиито членска маса вероятно се брои на пръстите на едната ръка. Нейният председател Владимир Симеонов още в първите дни след вота се троснал, че си иска една трета от парите.

Наши източници разказват, че Симеонов е кръвно обиден на Стефан Янев.

Причината е, че не е сложен за водач в избираема листи и съответно не става депутат. Така единственият представител на маргиналната формация е хасковският геодезист Тихомир Георгиев, който стана за смях покрай решението на парламента за даване оръжие на Украйна. След като представящите се за русофили депутати от „Български възход” изненадващо гласуваха „за”, Георгиев побърза да се оправдае пред феновете на Путин у нас.

„Моля, не ме разбирайте погрешно. Гласувал съм „за” военна помощ, но не и за даване на оръжие”, написа във Фейсбук хасковският депутат. На въпрос от свои симпатизанти, Георгиев уточни и какво разбира под военна помощ: „хуманитарна, дрехи, лекарства и др.”.

Ядосан, че няма си играе на депутат, шефа на партия „Свобода” Владимир Симеонов категорично отказал да дели субсидията си със Стефан Янев. Пред колегите си от коалицията Георгиев се оправдава, че иска парите да развива формацията си, а не да си ги прибере, каквито подмятания има сред колегите му. Факт е, че партия „Свобода” е започнала да гради структури из страната, друг е въпроса колко удачен е подбора на кадрите.

Една от първите организации е създадена във Варна.

В морската столица за лидер вече се представя някой си Румен Анри Широков, които е излежал три присъди за разпространение на наркотици и една присъда за убийство. За Широков се твърди, че гравитира около общинския съветник, наркоразпространителя занимаващ се и с лихварство, и с имотни измами Генадий Атанасов – Гената от Владиславово, чиито име в града също се свързва с подземния свят.

Варненци разказват, че Румен Анри Широков и Генадий Атанасов – Гената достойно се включват и в кампанията за последните избори на коалиция „Български възход”.

Ключово е участието им при гостуването на Стефан Янев в града на 18 септември. Заради опасност, че залата няма да се напълни с фенове на „Български възход”, на пожар са привикани като масовка другари на Широков, с не един и два полицейски ареста в досиетата, като Михаил Саров – Мишо армененца и други, разказват присъствали (виж тук, или в линка под статията).

Оградените в червено са Мишо арменеца със синята горница и до него е Румен Анри Широков

Около въпросния Генадий Атанасов – Гената от Владиславово има още два любопитни момента:

ПЪРВИЯ е, че хитреца Генадий Атанасов лъже напред и назад, че зад гурба си има повече от 7 000 гласа във Варна и областта. Генадий е успял да вкара в листата за депутати двама души – Георги Тодоров и брата на жена му Димитър Янакиев. И ние питаме: защо след като Генадий Атанасов се прави, че има 7 000 последователи в областта Георги Тодоров има 10 преференции, а Димитър Янакиев – 44 ?   

ВТОРО – Генадий Атанасов – Гената от Владиславово е толкова „издигустиран“ във Варна, че тайно, без да си прави реклама във Фейсбук и никъде, се е писал в листата за депутати в … София област с друг „пишман крими мишок“ от Варна, който няколко пъти е бил „главен герой“ в наши разследвания за корупционни практики, а сега назначен на мястото на Атанасов в борда на Спортна зала Варна – Иван Русев (виж по-долу). 

От ляво на дясно: Иван Русев и Генадий Атанасов – Гената от Владиславово

Зад Генерала под плаката му – Генадий Атанасов с Георги Тодоров и Димитър Янакиев

Основния текст е на МигНюз

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *