Партньор на Проватон
 Време е за иновации. Планирайте внимателно!

Време е за иновации. Планирайте внимателно!

Сподели в

Много пъти в бизнеса, за да олицетворявате нещо ново и подобрено, трябва да се откажете от това, което сте представлявали. Помагам на много бизнеси да преоткрият, да се разграничат и препозиционират, като всички те изискват цялостно мислене и промяна на идентичността на собственика на бизнеса и неговия или нейния бизнес, казва Нида Леардпрасопсук CEO coach и бивш изпълнителен директор на Fortune 500 

Според нея, за да запази предимството си, бизнесът трябва да има желание да се адаптира и да се откаже от някои неща:

  • Продукти и услуги. Трябва да се откажете от оферти, които не са в съответствие с новата идентичност на бизнеса. Открих, че това е едно от най-трудните неща за правене, защото може да ви се струва, че много приходи ще бъдат загубени. Но в действителност вашият бизнес ще спечели по-добро конкурентно предимство и много повече приходи с новия ви разрушителен продукт или услуга, ако го направите правилно. Не че старите продукти и услуги не са страхотни: те просто не са ключът към иновативното бъдеще на вашия бизнес.
  • Хора. Докато преоткривате своя бизнес, можете да откриете, че някои от членовете на вашия екип и външни експерти не могат да осигурят качеството на работа на новото очаквано ниво.
  • Доставчици. Особено ако продавате продукти, качеството и скоростта на доставка на вашите доставчици са от голямо значение. За да предложите най-доброто на своите клиенти и клиенти, трябва да си сътрудничите със силни доставчици.
  • Начин на мислене. Сега играете в различна лига и трябва да издигнете мисленето си, за да отговорите на изискванията на играта. Това включва и служителите, ако не сте самостоятелен предприемач.

Иновацията не е просто нещо, което е добре да го има: тя е необходима за всички видове бизнес в наши дни. Иновацията гарантира, че бизнесът може да предостави най-доброто качество за своите клиенти. Това включва изпробване на нови неща, които може или не могат да работят, както и поемане на риск. Но иновациите ни позволяват постоянно да развиваме нашите продукти и услуги. Ефективната иновация изисква работа и внимателно планиране.

Съберете членове на екипа, които да работят върху иновациите. Трябва да имате хора от различни функции в бизнеса. Можете дори да наемете външни експерти по иновации и консултанти да обучат екипа ви или да улеснят семинарите за иновации. Инвестирайте ресурси и в нови технологии.

Тези стратегии могат да ви помогнат да започнете да иновирате и диференцирате бизнеса си още днес. Иновациите са наша отговорност като собственици на бизнес, които се стремят постоянно да подобряват качеството на това, което предлагаме, и играят своята роля в повишаването на индустриалните стандарти.

Нида Леардпрасопсук, бизнес консултант, CEO coach и бивш изпълнителен директор на Fortune 500 с повече от две десетилетия опит, за entrepreneur.com

Превод и редакция: Нели Тодорова

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *