Партньор на Проватон
 Започна 40-то издание на фестивала за българско игрално кино “Златна роза” във Варна

Започна 40-то издание на фестивала за българско игрално кино “Златна роза” във Варна

Сподели в

Маратонът започна с една продукция на Сърбия, Хърватия, Словения и България “Как се научих да летя”

40-то издание на фестивала за българско игрално кино “Златна роза”, подкрепено от Община Варна, бе открито вчера във Фестивалния комплекс от кмета на Варна Иван Портних и Петър Тодоров, изпълнителен директор на Националния филмов център.

“Благодаря на всички, които през годините и днес работят за утвърждаването и развитието на най-дълголетния фестивал за българско игрално кино, който дава един прекрасен акцент в културния календар на Варна.

Сигурен съм, че сред богатата селекция от филми има много, които са достойни за наградата “Златна роза” – по-ценна за нас дори от оскарите. Нека гледаме български филми, да подкрепяме родните творци, да ходим на кино!”, обърна се кметът към зрителите в зала 1 на ФК.

Откриването на фестивала бе подгрято от изпълненията на детския духов оркестър “Джуниър бенд” от Велико Търново с ръководител Йордан Цветков.

Киномаратонът започна с една продукция на Сърбия, Хърватия, Словения и България “Как се научих да летя”. Фестивалът “Златна роза” продължава до 29 септември.

Програмата може да бъде видяна на адрес: https://zlatnaroza.bg/programa/

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *