Партньор на Проватон
 ГЕРБ-СДС посрещна “Бойко” с AC/DC във Варна за победа. Борисов: “Много ви обичам, Варна, много искам да сте перлата”

ГЕРБ-СДС посрещна “Бойко” с AC/DC във Варна за победа. Борисов: “Много ви обичам, Варна, много искам да сте перлата”

Сподели в

Повече от 1500 членове и симпатизанти на ГЕРБ-СДС посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в зала „Младост“ на „Двореца на културата и спорта“ във Варна с аподисменти и AC/DC за победа с голяма разлика. 

Заедно с него бяха водачът на листата на ГЕРБ-СДС за 3 МИР Варна Даниел Митов, вторият Красен Кралев, областният координатор на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних и евродепутатът Александър Йорданов.

Срещата откри Иван Портних. „Стартирахме ключови проекти, които, ако не бяха пратени във фризера от правителството на Кирил Петков, щяха да са факт сега“, заяви Портних.

„За съжаление, голяма част поради некадърност са във фаза на замръзване. Вече година и 8 месеца сме в новия програмен период, а няма нито една отворена европрограма, по която общини, университети, бизнес да кандидатстват. Това става в години на криза. Нито един лев не е дошъл по Плана за възстановяване, а най-добрите проекти, установихме, че не са включени“ подчерта кметът на Варна

„На първо място, от ключово значение за бизнеса във Варна, е магистрала „Хемус“. Новата индустриална зона не е преместена с нито една крачка напред. Магистрала „Черно море“, вторият Аспарухов мост, който трябва да свърже „Хемус“ и „Черно море“, бяха спрени и нищо не се направи, макар че им бяха оставени парите. Но ние ще направим всичко това и това ще доведе до вдигане на доходите на хората“, обеща Портних.

„Благодарение на Борисов и правителството му построихме бул. „Левски“, направихме една пътна артерия, която реши до голяма степен трафика в централната част на Варна и сега огромната част от хората си включват в маршрута този булевард.

Вече можехме да имаме алтернативно трасе до Летището, това можеше да е факт, ако не бяхме изпаднали в безвремие. Градската железница – щяхме да сме в напреднала фаза. Много провокации имаше около новите автобуси, но първите вече дойдоха. Ние ще ползваме тези автобуси, а средствата са по проекти, датиращи от правителството на Борисов и ГЕРБ“, каза кметът на Варна.

„Виждаме тоталния провал на ПП. Това е една катастрофа във всяка една сфера. Сили на огромно количество експерти е хвърлена в нищото, перспективата на града е спряна поради некадърност и незнание. В навечерието на независимостта, нека си пожелаем силна и независима България и страната да излезе от кризите, до които я докара тази безумна коалиция на ПП, ДБ, БСП…. Пълна мобилизация и победа на 2 октомври, за да можем да вървим напред“, заяви Портних, аплодиран от залата.

След Иван Протних много силно изказване направи бившият министър на спорта Красен Кралев, втори в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС. „Шайката харвардски измамници вкара България в катастрофа“, заяви Кралев, бурно аплодиран от залата.

Водачът на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС Даниел Митов описа управлението на „Промяната“ като „бедствие с библейски измерения, сполетяло България“.

„Сърдит съм, след като две години „Хемус“ е спряна. Не съм дошъл да лъжа хората, нито да ми гласуват, защото е важно да стана премиер. Яд ме е, че перлата на Черноморието няма магистрала, няма втори мост. Единственото, което е направено, е било по наше време“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов .

„През 1997 г. СДС извади България от кризата, сега заедно трябва да я вадим от ямата. Тогава СДС ни измъкна от кризата. Човек, който не помни миналото, е боклук. СДС измъкна държавата от комунизма, ГЕРБ ви измъкна от финансовата криза, COVID кризата. Сега ние отново трябва да извадим държавата от ямата, в която е попаднала“, каза Борисов.

„Не пускат магистралата, за да не се каже: „Бойко я направи“. Съжалявам. 20 некъпани затваряха кръстовищата. Те 20 души, но вдигат шум. Вие две години – нищо. И нищо не се случи за Варна. Оставихме им 1 милиард за „Хемус“ в специална сметка в БНБ. Асен Василев ги похарчи“, припомни Бойко Борисов.

„И министърът на Румен Радев каза, че е идиотия да се спре „Хемус“. А съществителното за това е идиот“, заяви Борисов.

„Докато не ви уморят, няма да ви оставят на мира. Помните ли едно време пирамидите? „Промяната“ е същата пирамида – за 6-7 месеца ви обраха. Онзи ден един милиард замина. Вчера още 200 милиона – не им стигнаха. Вече пазарите не им дават пари“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Не е майсторлъкът да вдигнеш пенсиите, а кой ще ти ги плаща. На Гърция и Италия има кой да им помогне, защото са в Еврозоната, на България няма. Ние сме единствените, които нямаме план за възстановяване. Две години не взеха парите от Брюксел, с които да ви помогнат. За седем месеца ни върнаха десет години назад.

За мен е по-важно откъде дойде тази интервенция. Не знам какво ще правим, но трябва да съберем парите, изнесени навън, за да си възстановим донякъде държавата. Те затова хората са ме избирали толкова пъти“, заяви бившият премиер.

„Лъжейки, че повишават пенсиите, с „тука има-тука нема“, в същото време те обират и ти взимат от двата джоба“, коментира Борисов.

„Ако тези останат още да управляват, ще имаме 50 млрд. дълг. А ние държахме 12 млрд. фискален резерв и харчехме колкото изкараме. Сега се карат кой вдигнал пенсиите. Но майсторлъкът е кой ще изкарва парите, кой ще плаща тези пенсии. В момента държавата дотира тока, газа, бизнеса, но такава машина не е измислена.

Тези държави влизат в дългови спирали. На Гърция и Италия има кой да им помага, защото са в еврозоната, на нас няма. Няма и пари от Плана за възстановяването. Лошо ли ви беше със санираните блокове. Е, който направил, направил. Върнаха ни с 10 години назад през тези 10 месеца. Знам, че чакате нещо да ви излъжем, да ви дадем оптимизъм, но идва тежка зима, дърва няма, пелети няма. Само пари в офшорките. От вашите джобчета към тези компании излизат по 30 милиона на ден“, заяви бившият премиер.

„Зареждате 50 литра, връщат ви 50 лева. Гарантираме един лев отстъпка на литър. Аз години съм ви държал инфлацията 0,5% и горивото е било евтино“, заяви Борисов.

„Частичната мобилизация в Русия ме плаши много, а знаете какво е частична мобилизация в Русия. Затова имаме ясна позиция, че войната трябва да спре и трябва да се помага на Украйна. В противен случай рискуваме“, каза Бойко Борисов.

„Периодът е много тежък и опасен. Ние вместо като българи да кажем, че такъв пожар гори… виждате Ердоган плаши гърците, че ще отиде някоя нощ, а сърбите и косоварите са в тлеещ конфликт. И ние сме се разделили да махаме едните, да чегъртаме. Не може ли в тази тежка ситуация някакъв разум“, попита риторично лидерът на ГЕРБ.

„Не ме разбирайте криво. Толкова разочарования виждам у хората от Кирил и Асен, че не си представям как ще ви предложа такава сделка. Не е въпросът дали те искат, вече нашите хора не го искат. 

„Аз съм опитен човек – по-трудно и по-опасно време в последните 50 години не е имало. Трябва да имаме много силна държава. Не че с Радев сме се заобичали, но гледам да е по-мирно, а между другото и те, Служебните министри на Радев завариха пълен хаос и бардак. Когато предупреждавахме за това, ни чегъртаха“, заяви Борисов.

„Много ви обичам, Варна, много искам да сте перлата. Каквото можахме за тези години, направихме. Ще се пенсионирам, когато видя „Хемус“ готова, ако Господ ми е дал път. За да направим „Хемус“, трябва да гласувате на 2 октомври“, отправи посланието си към членовете и симпатизантите на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *