Партньор на Проватон
 Залозите за кметския вот във Варна се качват. Иван Костов предлага проф. Красимир Иванов за кандидат-кмет?!

Залозите за кметския вот във Варна се качват. Иван Костов предлага проф. Красимир Иванов за кандидат-кмет?!

Сподели в

Залозите за кметския вот във Варна се качват, нови кандидати и бизнес фактори влизат в Раздаването. 

В разгара на предизборната кампания за парламентарните избори знакови политически и бизнес фигури редят на срещи кметския вот.

Бизнес група сондира дали Веселин Марешки ще приеме офертата за пореден път да се кандидатира за кмет на морската столица.

Велико Желев, един от най-влиятелните бизнесмени в града, подкрепя Александър Николов, водач на листата на “Български възход”, за депутат, за да го лансира за кандидат-кмет.

По време на среща в офиса на “Хидрострой” със Стефан Янев, лидер на “Български възход”, Велико Желев е предложил на генерала Александър Николов като кандидат-кмет на партията.

Според шефове на предизборни щабове бизнес групите ще вкарат в играта още кандидати от туристическия и морския бизнес – като корпоративни номинации или през партии.

Друга силна и много полулярна фигура с хиляди последователи във Фейсбук е собственика на Ретро музей Варна Цветан Атанасов, който на тези избори се кандидатира за мажоритарен кандидат за депутат, но според местни анализатори с тези избори Атанасов си подготвя силна кампания за кандидат за кмет на Варна, като привлича патриотичен и русофилски вот.

Фаворит в кметската надпревара ще бъде кандидатът на ГЕРБ, който ще получи бонус след очакваната категорична победа на партията, с пет или шест мандати, на парламентарните избори.

Засега Бойко Борисов не е обявил кой ще е кандидат-кмет на ГЕРБ, ако не реши отново да заложи на кмета на Варна Иван Портних.

Доказани изборджии, спечелили няколко предизборни кампании, заявяват, че само проф. Красимир Иванов може да победи кандидата на ГЕРБ.

Иван Костов готвеше проф. Красимир Иванов за кандидат-кмет на десницата във Варна в предизборната кампания през 2011г., но тогава му заформиха активно мероприятие с Юрката.

Шефове на няколко предизборни щаба смятат, че Иван Костов е във Варна не само заради парламентарния вот и отново ще предложи на проф. Красимир Иванов да се кандидатира за кмет на морската столица.

ГЕРБ обаче мачка според тях в предизборната кампания и ще постигне убедителна победа във Варна, която ще осигури на партията значителна преднина в битката за кметския вот.

bgsniper.com

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *