Партньор на Проватон
 “БСП за България” регистрира листата си във Варна! Филчо Филев е трети и отпада безславно от НС (цялата листа)

“БСП за България” регистрира листата си във Варна! Филчо Филев е трети и отпада безславно от НС (цялата листа)

Сподели в

“БСП за България” регистрира в РИК-Варна своите кандидати за народни представители в изборите на 2 октомври. Впечатление прави третата неизбираема позиция на бившия кмет на Провадия Филчо Филев

„Листата е изцяло от варненци, защото Варна сама може да решава своите проблеми. Имаме около 50 процента обновление на състава и смятам, че ще направим един сериозен резултат“, обяви водачът на листата Борислав Гуцанов, цитиран от пресцентъра на партията.

“Това, което ние искаме да постигнем, е възраждане на икономиката, за да могат и социалните придобивки за младите семейства, и безплатните детски градини, и повишаването на пенсиите да продължат със същото темпо.

По време на кампанията фокусът на БСП ще е изцяло върху икономиката на града и региона.

„Последните 12 години ръководството на община Варна е напълно абдикирало от икономическите проблеми. Ние ще работим за три приоритета: Новото пристанище под Максуда и интермодалният терминал, за което разговорите текат и в момента, за изграждане и завършване на магистрала “Черно море” – като връзка между Истанбул – Бургас – Варна – Констанца, както и за свободна икономическа зона, за която нищо не се прави от общината от години, обобщи Гуцанов и пожела успех на социалистите в морската столица.

Припомня ме Ви, че на изборите за парламент през миналата година Филчо Филев и Борислав Гуцанов на  няколко пъти стигаха до сериозно оптягане на отношенията си за второто избираемо място в листата за народни представители, като и двата пъти бившия провадийски кмет успя да се пребори. Сега обаче Гуцанов твърдо е решил да вкара със себе си доверено лице като Павел Раличков, а непопулярния и нехаресван вече бивш кмет на Провадия да остане извън НС.

Според местни анализатори това е началото на края на политическата кариера на бившия червен кмет, който цял живот е бил или директор или кмет! На тези избори се очаква БСП като цяло да има по-малко от 28 депутата.

Във Варна се очаква столетницата да вкара най-много един мандат, тъй като за левия електорат на терен ще работят ВЪЗРАЖДАНЕ, БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД, мажоритарния кандидат за депутат ЦВЕТАН АТАНАСОВ и много други леви и русофилски коалиции и партии!

Според тях истинския му политически крах ще бъде, когато на местните избори през 2023 г. в Провадия като кандидат за кмет на БСП получи резултат на треторазряден политик и остане извън балотажа!

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *