Партньор на Проватон
 100 кг боклуци събраха при екоакция на Трета буна във Варна

100 кг боклуци събраха при екоакция на Трета буна във Варна

Сподели в

Сто килограма боклуци са събрани при днешната екоакция на Трета буна във Варна. Това каза за Moreto.net Дарина Иванова, която е председател на МК „Приятели на морето – Варна”.

Водолазите от клуба не са открили сериозно количество отпадъци под вода в обхвата на района, предвиден за почистване. Не може да се каже същото обаче за участъка с камъните и тетраподите край буната. Там участниците в екоакцията са открили множество чашки, стъклени и пластмасови бутилки, кенчета.

Стоте килограма боклуци са събрани в рамките само на час. В акцията освен членове на клуба са се включили и служители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна.

Това количество отпадъци е сравнително малко на фона на събрания тон при друга екоакция на Черноморец, коментира Иванова. Тя допълни, че нито един от плажуващите в района на днешната инициатива не е изявил желание да се включи и помогне като доброволец. На всеки отишъл да отмаря под жарките лъчи на слънцето обаче е раздадена хартиена торбичка, в която да изхвърли боклук и да го отнесе със себе си, когато напуска плажната ивица.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *