Партньор на Проватон
 Хората на Кирил и Асен не щат коалиция, страх ги е, че ще изпаднат от парламента

Хората на Кирил и Асен не щат коалиция, страх ги е, че ще изпаднат от парламента

Сподели в

Хората на Кирил и Асен се страхуват, че ще останат извън парламента заради всякакви гости и номади – от „Отровното трио“ до отцепници от ИТН.

Масово недоволство назрява сред членовете и симпатизантите на „Продължаваме промяната“. Причината са разговорите за широка коалиция преди изборите с „Демократична България“, „Ние идваме“ на Николай Хаджигенов и други по-малки формации, пише „Филтър“.

Хаджигенов и Арман Бабикян призоваха Кирил Петков и Асен Василев да приютят дори БОЕЦ на бившия гербер Георги Георгиев, както и НПО-то „Правосъдие за всеки“, което организира протести пред Съдебната палата и Висшия съдебен съвет.

Включването на всички тези формации в общи листи ще лиши много от експертите на ПП от депутатски места, опасяват се тези, които са учредили партията и са работили усилено по изборите, както и в експертните групи по време на управлението.

Христо Иванов иска коалиция с ПП за втори път. Той зовеше съмишлениците си да се явят заедно и на изборите през ноември. От няколко дни насам лидерът на „Да, България“ всеки ден настоява за същото и от телевизионния екран и дори със спонсорирани постове на партията си във Фейсбук. Разговори за това са водени в неформална обстановка, но всяка от формациите си прави собствени социологични проучвания за ефекта от коалиция. Резултатите ще бъдат готови следващата седмица и вероятно планът ще пропадне, коментират социолози, според които двете формации ще имат повече гласове с отделни листи. В този вариант обаче ПП няма да е първа политическа сила.

Шансът Харжигенов и Бабикян да се докопат до парламента с листите на „Промяната“ също клони към нула, твърдят хората на Петков. Двамата използвали всеки случай в последните месеци, за да критикуват тяхното управление и така да напомнят за себе си и ролята си за протестите от 2020 г. Дори нямало смисъл от допитване сред симпатизантите  на ПП дали са склонни да се явят на рамо до рамо с тях преди вота.

Кирил Петков бил склонен да преговаря с други партии за коалиция, най-вече с ДБ, но съпредседателят Асен Василев бил по-скоро против и настоявал да ходят на избори сами. Мнението му споделяли повечето от депутатите, както и организаторите на структурите в страната.

А според запознати напрежението между Петков и Василев е стигнало критична точка и още повече заради всеобщото недоволство на партиите срещу бившия премиер ПП по-скоро отива в ръцете на новата двойка Василев – Лорер. Ако Василев не успее да спре недоволството и срещу него той бил съгласен Лорер да поеме лидерството еднолично… 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *