Партньор на Проватон
 ГЕРБ-СДС печели изборите във Варна с голяма разлика пред ПП! БСП, “Възраждане” и “Български възход” в битка за левия вот! Партия на Зелените активират вот срещу преливането на контейнерите с боклуци във Варна и общините

Processed with MOLDIV

ГЕРБ-СДС печели изборите във Варна с голяма разлика пред ПП! БСП, “Възраждане” и “Български възход” в битка за левия вот! Партия на Зелените активират вот срещу преливането на контейнерите с боклуци във Варна и общините

Сподели в

ГЕРБ-СДС води с голяма разлика пред “Продължаваме промяната” и ще спечели изборите във Варна. Акцент на кампанията на ЗЕЛЕНИТЕ ще бъде несправянето на събираемостта на преливащите с битови боклуци контейнери, както във Варна, така и в съседните общини.

Няма да има значителни промени в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС. Водач на листата отново ще бъде проф. Костадин Ангелов. 

Павел Христов, Бранимир Балачев, Медиха Хамза от СДС и Славена Точева, която събра най-много преференции на листата на миналите парламентарни избори, ще бъдат на избираеми позиции.

Водач на листата на ПП отново ще бъде Даниел Лорер, който имаше повече от 3000 преференции на миналия парламентарен вот.

Вероятно това го мотивира да влезе в ролята на бигбос и главен кадровик на ПП във Варна, но след медийните атаки едва ли ще има такава подкрепа на изборите през октомври.

БСП, “Възраждане” и “Български възход” ще водят битка за левия и русофилски вот в морската столица.

Националният съвет на БСП избра Борислав Гуцанов за председател на Националния предизборен щаб и това ще е плюс за БСП-Варна.

Гуцанов, който е много близък с Корнелия Нинова, ще разпределя финансовия ресурс и медийните пакети за предизборната кампания и това ще бъде бонус за БСП-Варна.

Борислав Гуцанов е водач на листата на БСП, на миналия парламентарен вот БСП-Варна имаше един депупат. Гуцанов вероятно този път ще се опита с ресурса на шеф на щаба да вкара и новия председател на БСП-Варна Павел Раличков в парламента, вместо бившия кмет на Провадия, който предните пъти бе преди него. 

Председателят на “Възраждане” Костадин Костадинов ще е водач на листата във Варна. “Възраждане” ще води проруска кампания, ще атакува Корнелия Нинова за износа на оръжие за Украйна, за да изпревари БСП във Варна.

“Български възход” също е на проруската писта и влезе в битка с “Възраждане” и БСП за левия и русофилски вот. Стефан Янев обаче не успя да привлече знакови фигури от бизнеса в листата, за да получи партията корпоративен вот.

Партията на Стефан Янев ще разчита на бонус от президентския вот. Идеолог на кампанията е проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента Румен Радев.

Главен изборджия на “Български възход” ще бъде Кирил Добрев, който като един от лидерите на “вътрешната опозиция” в БСП и противник на Борислав Гуцанов, ще работи в кампанията да отнеме вот на макс от БСП-Варна.

Кирил Добрев вече не е “партия” с влиятелен бизнесмен от Варна, който отново ще даде рамо на Славена Точева в листата на ГЕРБ-Варна, и не може да разчита на подкрепа от този корпоративен кръг.

“Демократична България” ще води активна кампания с организиране на протести срещу служебния кабинет и ще се опита да вкара двама депутати в парламента, което ще е за сметка на ПП, тъй като предизборна коалиция между ПП и ДБ няма да има, а вотът им се припокрива.

ДПС ще си вземе традиционния мандат във Варна и ще води битка за втори, след като лидерът на партията Мустафа Карадайъ направи знакова среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Предизборната кампания на ДПС-Варна ще се води от областния председател Сали Табаков и народният представител на Движението от Варна Ерджан Ебатин.

ДПС ще получи шанс за втори мандат след преразпределение, ако “Български възход” и ИТН не успеят да вкарат депутат от Варна.

ИТН ще има шанс за депутатски мандат от Варна, ако водач на листата е Слави Трифонов и направи силна предизборна кампания.

Интрига кой ще е победителя на изборите във Варна няма. ПП спечели с малка разлика пред ГЕРБ-СДС на миналия парламентарен вот, но сега коалицията води с голяма разлика.

На тези избори ще се включат активно и партия на ЗЕЛЕНИТЕ, които сега са особенно актуални предвид все повече наблюдаващите се аномалии в климата, замърсяванията на водите и почвите, нуждата от зелена енергия, заради зависимостта и недостига на газ и др. Там водач най-вероятно ще бъде Радостина Стоянова, която от години се занимава с опазване на околната среда и водите, и най-вече опазването на плажовете край Варна от застрояване. Акцент на кампанията на ЗЕЛЕНИТЕ ще бъде несправянето на събираемостта на преливащите с битови боклуци контейнери, както във Варна, така и в съседните общини.

ГЕРБ-СДС е лидер в предизбораната кампания, а “Продължаваме промяната” ще води битка с “Възраждане” за втората позиция, но е по-вероятно ПП да останат трети, тъй като този път няма да има преливане на гласове от Президента Румен Радев. 

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *