Партньор на Проватон
 Партия МИР избра ново ръководство и пое курс към предсрочни избори! Красимир Жейнов е представител от Варна

Партия МИР избра ново ръководство и пое курс към предсрочни избори! Красимир Жейнов е представител от Варна

Сподели в

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) избра ново ръководство и пое курс към обединение на всички здравомислещи сили и провеждане на предсрочни парламентарни избори. По време на провелия се извънреден Конгрес на партия МИР беше избрано ново ръководство. Карсимир Жейнов от Варна влиза в новото ръководство

В 65 членния състав на Националния съвет на партията влизат общественици, интелектуалци, учени, лекари, учители, инженери, адвокати, финансисти, икономисти, дипломати, експерти по национална сигурност, отбрана и управление при кризи, преподаватели във висшите учебни заведения, културни дейци, представители на малкия и среден

Беше избран и нов състав на Национален изпълнителен съвет, който оперативно ще ръководи дейността на МИР. В него влизат:

Симеон Славчев – председател на партия МИР

Емил Димитров-син – зам.-председател (коалиционна политика)

Георги Славчев – зам.-председател (говорител, дигитален маркетинг и социални мрежи)

Атанас Атанасов – организационен секретар

Ивайло Манджуков – международен секретар и връзка в българите в чужбина

Асен Станоев – транспорт, инфраструктура и логистика

Димитър Илиев – местно самоуправление

Д-р Ирена Парунева – връзки с граждански и неправителствени организации, здравеопазване и социална политика

Красимир Жейнов – връзки с браншови, работодателски и синдикални организации

Петьо Костадинов – демографска и младежка политика, спорт

Пламен Стоянов – управление при кризи

Проф. д-р. инж. Радостин Долчинков – образование и връзка с научни общности

Христо Ямболиев – национална сигурност и отбрана

Венцислав Иванов – външна политика и дипломация

Димитър Митков – връзка с военно-патриотични организации

Делегатите на Извънредния конгрес на партия МИР излязоха с декларация, в която се казва:

България днес е изправена пред исторически избор така, както беше преди повече от тридесет и две години. Изборът днес обаче не е между демокрацията и автокрацията или между социализма и капитализма. Изборът днес е в името на бъдещото развитие на отечеството, за прогреса срещу деградацията, за победата на доброто над злото, за утвърждаването на морала, справедливостта и свободата.

Трагикомедията, на която сме свидетели в България през последните дни и месеци, красноречиво показва, че самоопределилите се за управляващи и елит на нацията нямат нито интелигентност, нито знания, морал, честност и почтеност, нито желание да търсят и намират стратегически решения срещу катастрофалните за страната последици от всички кризи. Българското обществото напълно безрезултатно очаква от тях поне да покажат и положат усилия за  минимизиране тежките последици за семействата с непълнолетни деца, за младежите и безработните, за хората в неравностойно положение, за заетите в малкия и средния бизнес.

Управляващата днес коалиция, в която има и социалисти, по подобие  всички правителства от годините на 32-годишния пазарен преход забрави за принципа на справедливостта като крайгълен камък в дейността на всяко управление, изразяващо се в постоянната и резултатна грижа на държавата за хората и ние трябва ясно и категорично да им припомним за вечния ангажимент на всяка власт към своя народ!

На България ѝ е нужна истинска промяна, а не поредната подмяна. Най-добрият инструмент за промяна е мислещите българи, експертите и професионалистите с богат практически опит да се обединят и с реални действия, не с празни думи, популизъм и PR да спечелят доверието на българските граждани. Именно това е целта на партия МИР – да убедим всички загрижени за бъдещето на родината българи да спрат да гласуват против някой политик или партия, а да гласуват ЗА реализацията на нов модел на развитие на българското общество и държавата. Крайно време е да спрем да избираме между по-малкото зло. Време е всички ние да изберем и да застанем на страната на доброто, морала, свободата, справедливостта и експертността. Време е общественият интерес да застане над личния и партийния и да върнем държавността и нормалността в България.

За постигането на тази цел партия МИР предлага национален консенсус и обединение около пет приоритета, които ще изведат България от икономическата, здравната, политическата и моралната криза.

Първо – обединяване на знанията, опита и инициативността на българско общество за бързо и прагматично постигане на работеща и ефективна икономика чрез въвеждането на социално-пазарното стопанство;

Второ – излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината чрез повишаване благосъстоянието на българския народ и грижата на държавата за младите семейства и децата;

Трето – постигане на бърз икономически ефект и повишаване стандарта на живот на българите чрез оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката;

Четвърто – реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство;

Пето – балансирана и компетентна външна политика, която да гарантира мирното и суверенно бъдеще на България, защита на националния ни интерес и издигане престижа на страната и българските граждани по света.

Ние, делегатите на Извънредния конгрес на партия МИР се обръщаме към всички честни, мислещи и смели българи заедно да поведем битка в рамките на действащите закони за по-добро бъдеще на Отечеството. Единственият шанс на България в тези трудни време е обединение на всички  здравомислещи сили. Наш общ дълг е да гарантираме бъдещето на нашите деца в Родината и да се противопоставям на всеки, който не защитава българския национален интерес, а защитава и служи на чужди интереси и каузи.

Наш общ синовен дълг пред Род и Родина е да се обединим и “да изгоним търговците от храма”, но не на думи, а с дела и в името на доброто и просперитета на българския народ.

На работа, скъпи българи и родолюбци и нито крачка назад, защото зад нас е България!

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *