Партньор на Проватон
 От ИТН Варна излязоха с декларация в подкрепа на лидера си Слави Трифонов

От ИТН Варна излязоха с декларация в подкрепа на лидера си Слави Трифонов

Сподели в

Уважаеми съграждани,

От името на Областната и общинските структури на ПП “Има такъв народ”  – Варна, изразяваме безусловната си подкрепа и солидарност с изразената гражданска и политическа позиция от 8 юни 2022 г. на председателя на ПП “Има такъв народ”, г-н Станислав Трифонов !

Солидарни сме с политическите позиции и решенията на ръководството на ПП “Има такъв народ”, народните представители от парламентарната група, министър Теодора Генчовска, министър Гроздан Караджов и министър Александър Николов.

След месеци на компромиси с недалновидната бюджетна и финансова политика на кабинета, в името на държавността и тежката ситуация в региона, към действията на премиера и останалите три партии в коалицията,  бе достигната Червена линия, в чието нарушаване няма да бъдем съучастници.

Червена линия, която с всички възможности дадени ни от Конституцията и законите, няма да позволим да се пристъпва.

Ще мобилизираме цялата си гражданска енергия, за да не бъде свалено, със задкулисни договoрки,  ветото над Република Северна Македония за започване на преговори,за влизане в Европейския съюз до края на председателството на Франция през месец юни.

Политиката на ПП   “Продължаваме промяната”, водена от премиера г-н Кирил Петков и вицепремиера г-н Асен Василев е проводник на чужди интереси, петнящи историята и настоящето ни. Мерзките им действия и опити да вербуват народни представители от партията ни, са грозна злоупотреба с частните интереси на лица готови да предадат доверието на своите избиратели и страната си.

Консенсусът в българското общество е категоричен – Северна Македония следва да е изпълнила справедливите българските условия!

На днешното парламентарно заседание министър Генчовска разкри чудовищни отстъпки от страна на премиера, по отношение правата на българите в Северна Македония, както и отстъпки от българската позиция за т.нар. „македонски език“. Това е явно предателство на националните ни интереси, без аналог в историята на българския преход.

Декларираме своята подкрепа и даваме мандат на парламентарната група и ръководството на ПП “Има такъв народ” да упражнят  своите законови правомощия за бързо отстраняване от властта на лицата и структурите работещи срещу интересите и бъдещето на България по темата Северна Македония !

Областен съвет на ПП ИТН Варна
С уважение:
Александър Тодоров-областен координатор

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *