Партньор на Проватон
 Арх. Бузев: Новата библиотека трябва да остане приоритет за Варна!

Арх. Бузев: Новата библиотека трябва да остане приоритет за Варна!

Сподели в

Главният архитект на Варна Виктор Бузев коментира за Varna24.bg три важни за Варна проекта. Ще има ли скоро Варна нова библиотека? Докъде стигна идета за нова зоологическа градина и има ли планове за територията на някогашния бобслей в Морската градина? Ето какво сподели експертът:

“Разрешението за строеж на новата библиотека на Варна е в сила. Минаха три години, откакто съм го издал и е презаверено веднъж. Имаме три години, за да започне строителството. Надявам се да се намерят средства, защото съм категоричен, че този проект е много важен за града ни и трябва да бъде приоритет.

Що се отнася зо нов зоокът, такъв беше предвиден в района на спирка “Почивка”, но след тригодишни преговори с Министерство на отбраната, в крайна сметка не ни се предостави този терен. Затова насочихме усилията си към подобряване и реновиране средата на съществуващия зоокът.

Що се отнася до бобслея, той попада в концесиониран парцел. Единственото, което съм виждал, е един дипломен проект за музей на водата, което е много интересно, но в сферата на фантазиите. Там теренът е с ужасн денивилация, буйната растителност, която го е превзела, също е пречка, така че е ще е труден за реализация проект, но до момента нищо друго конкретно не се е появявало при нас”, коментира арх. Бузев.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *