Партньор на Проватон
 Наградиха доброволци от клубовете по превенция във Варна

Наградиха доброволци от клубовете по превенция във Варна

Сподели в

Доброволци от училищните превантивни клубове бяха наградени днес на ежегодната церемония в Юнашкия салон. Организатор на събитието е дирекция “Превенции“ към Община Варна.

На 110 младежи получиха грамоти за активна работа в развитието на общинската политика за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора, като десетте най-активни ученици бяха отличени от Иван Портних, кмет на Община Варна. Грамотите бяха връчени от г-н Тодор Иванов, зам.-кмет, и Светлана Коева, директор на дирекция “Превенции“.

На събитието присъстваха директори и ръководители на училищни превантивни клубове от Първа езикова гимназия, ГПЧЕ “Йоан Екзарх“, МГ “Д-р Петър Берон“, СУ за ХНИ “Константин Преславски“, IV ЕГ “Фредерик Жолио-Кюри“, III ПМГ “Акад. Методий Попов“, ПГИ “Д-р Иван Богоров“, ПГТ “Проф. Асен Златаров“ и Професионална техническа гимназия.

Училищните превантивни клубове са постоянна извънкласна организирана форма за осъществяване на превенция на рисковото поведение сред ученици от VIII – XII клас, в проблемни области като използване и разпространение на наркотици и други психоактивни вещества, рисково сексуално общуване, трафик на хора, асоциално поведение и рискове в онлайн пространството. Дейността се реализира по метода “връстници обучават връстници”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *