Партньор на Проватон
 Арестуваха варненец, малтретирал сексуално доведената си малолетна дъщеря

Арестуваха варненец, малтретирал сексуално доведената си малолетна дъщеря

Сподели в

37-годишният мъж е осъществявал действия на полово удовлетворение и съвкупление с ненавършилото 14-годишна възраст момиче

Районен съд – Варна определи най-тежката процесуална мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 37-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършване на полово съвкупление с ненавършило 14-годишна възраст момиче – престъпление по чл. 151, ал.2, т.1 от Наказателния кодекс. Спрямо него са предявени обвинения затова, че чрез използване на положение на зависимост или надзор, при условия на продължавано престъпление е осъществявал действия на полово удовлетворение и съвкупление с доведената си малолетна дъщеря. Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Съдът, като взе предвид събраните до момента доказателства и свидетелски показания намери, че може да се направи разумно обосновано предположение за съпричастност на 37-год. мъж към повдигнато му обвинение. С оглед високата обществена опасност от деянието и отчитайки потенциалния риск от съжителство на обвиняемия в едно домакинство с майката на пострадалото малолетно момиче, съдът прецени, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, именно с цел да се предотврати възможността той да извърши друго престъпление или да се укрие.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция в 3-дневен срок, като в случай на жалба или протест делото е насрочено за разглеждане пред ВОС, за 13 май 2022 г., от 11 часа.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *