Партньор на Проватон
 Уволняват Благомир Коцев днес

Уволняват Благомир Коцев днес

Сподели в

Премиера Кирил Петков ще уволни областния управител на Варна Благомир Коцев днес на редовно насроченото зседание на Министерски съвет, разбрахме от наши брилянтни източници

Основната причина била отново за да се избегне избухването на скандал заради няколко набиращи обществен отзвук ситуации.

Както Ви запознахме преди седмица извън всякакви срокове, Коцев не си подава искане за допуск до класифицирана информация.

Друга причини за уволнението на Коцев щяла да бъде и подписването на юридически консултантски договор с външна кантора (един адвокат от София) на стойност 11 000 лв. на месец, което се явява дублираща дейност на необоснована и неимоверно висока цена.

Справка показва, че в областна управа Варна работят пет юристи на щат, които са предостатъчно за обработка на юридическите дейности на институцията.

Благомир Коцев има участия в няколко търговски дружества от които в рамките на един месец от встъпването си в длъжност по ЗМСМА е длъжен да излезе, но справка в ТР показва, че все още не е напуснал дружествата, а дяловете на същия са запорирани.

Също така е изключително смущаваща и изнесената информация, че вечерта преди учредителното събрание на ПП около 21:00 часа Коцев е разпоредил нялколко частни автомобила да заредят 300 литра гориво за сметка на Областна администрация.

Не на последно място е и (не)очаквания резултат от запитването вчера на група варненски депутати за разходването на едни 200 хил. лв. от благотворителната сметка за бежанците от Украйна. 

Според близки до Премиера смяната ще се случи още днес с цел отново да се избегне иначе сигурния назряващ огромен скандал. 

За сега за временно заместващ най-вероятно ще бъде назначен заместник областния управител Павел Попов, който ще остане на поста до новия наближаващ служебен кабинет.

Началната снимка е от БНР

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

1 Comment

  • За Б. Коцев си признахте.

    Павел Попов от години се занимава с хазарт. Комарджия ли ще е новото лице на областната ни управа?

    Толкова ли нямате един свестен некомпрометиран кандидат?

    Как очаквате човек, който е загубил огромни суми в онлайн залагания да е свързан с управлението на областта?

    Толкова за промяната ви.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *