Партньор на Проватон
 Правителството пада на 11 май, за да се избегне подписването за членството на Македония в ЕС? Украински товарен самолет е кацнал във Варна!

Правителството пада на 11 май, за да се избегне подписването за членството на Македония в ЕС? Украински товарен самолет е кацнал във Варна!

Сподели в

Украински товарен самолет Ан-12 на авиокомпания „Мотор Сич Еърлайнс“ е кацнал във Варна след полет от Полша по обед днес, показват данните от портала FlightRadar24.

Фирмата собственик на машината е свързана с „Мотор Сич“ – украинско държавно предприятие, специализирано в производството на авиационни двигатели и турбини. Базирано е в Запорожие, където и беше основното летище на авиокомпанията преди войната, съобщава БТВ.

Сега обаче самолетът е излетял от полския град Жешов. В свой материал „Уолстрийт Джърнал“ определя населеното място и летището му като „основна артерия за прехвърляне на оръжия“ към Украйна с цел отбиване на атаките на руските сили.

Към момента няма официална информация каква е била целта на полета до Варна.

Той идва на фона на визитата на украинския външен министър Дмитро Кулеба, който днес в прав текст заяви, че в българското правителство има политици, които не желаят да се помогне на страната му и определи като „цинични“ обясненията защо не трябва на Киев да се изпраща оръжие.

Според наши информатори неофициално на самолета се е качило оръжие, въпреки отричането на управляващите и цирковете, които разиграха днес в Парламента.

Анлизатори споделят, че правителството ще издържи най-много до 11 май, когато БСП и ИТН ще напуснат коалицията – първите заради предоставянето на оръжие за Украйна, а вторите – заради поетите ангажименти на премиера Кирил Петков да подпише пускането на РС Македония за членство в ЕС, което той е планирал за 1 юни,

с което всъщност двете партии ще се избегнат това.  

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *