Партньор на Проватон
 Местният парламент обсъжда настаняването на бежанци от Украйна в хотели край Варна и безплатното им лечение

Местният парламент обсъжда настаняването на бежанци от Украйна в хотели край Варна и безплатното им лечение

Сподели в

Кризата в Украйна беше сред темите на днешното заседание на Общинския съвет. Председателят Тодор Балабанов заяви от трибуната в зала “Пленарна“, че Община Варна работи активно с другите държавни институции относно подготовката за прием на бежанци на територията на региона, съобщиха от пресцентъра на Общинския съвет в морската столица.

“В момента може би се прави оглед от страна на НПО-та, да им бъде предоставено помещение в Спортна зала с осигурени телефони, интернет и всичко необходимо по отношение на координацията“, посочи Балабанов.

Той изрази надежда, че съвместно с държавните институции ще може да бъде предоставена леглова база в курортните комплекси.

“Там има редица държавни почивни бази, които са готови, оборудвани и биха могли да бъдат ползвани в случай на нужда“, допълни председателят на местния парламент.

По думите му се водят разговори за възможностите общински лечебни заведения да осигуряват безплатна медицинска помощ на бежанци.

“Ако се наложи, ще поискам Вашето съгласие под формата на решение да предоставим такава подкрепа. Разговарял съм с някои от ДКЦ-тата и те имат готовност да го направят, включително частично с медикаменти“, обърна съм съветниците Балабанов.

От трибуната от името на групата на Демократична България беше изчетена декларация, осъждаща военните действия в Украйна. Групата на ПП “Възраждане“ и общински съветници също изказаха своята позиция по въпроса.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *