Партньор на Проватон
 Правят фестивал по бойни спортове във Варна

Правят фестивал по бойни спортове във Варна

Сподели в

Членовете на комисията по младежки дейности и спорт към Общинския съвет във Варна подкрепиха предложение на групата на ПП „Възраждане“ за организиране на фестивал по бойни спортове във Варна. Идеята е първоначално представители на варненските клубове по бойни спортове да демонстрират своите умения с перспектива събитието да привлече спортисти от страната и чужбина.

Предложението на групата е с цел придвижване на идеята за побратимяване на Варна с град Окинава от Япония. От “Възраждане” уточняват, че разполагат с одобрение от страна на посолството ни в Япония.

Община Варна да продължи да подпомага СУ „Георги Бенковски“, като отново поеме разходите за наем на зала за спортна гимнастика, решиха още общинските съветници.

Спортното училище не разполага с подходяща сграда за провеждане на учебно-тренировъчен процес на учениците, занимаващи се със спортна гимнастика от мъжкия профил, и вече няколко години ползва зала под наем. Собственикът й е изразил готовност за подновяване на договора, изтекъл в края на миналата година, за срок от две години, но с увеличен месечен наем заради инфлационния индекс в размер на 3 950 лв. без ДДС.

В рамките на заседанието бе изтъкнато, че ползващият съоръжението ГСК „Интерком груп – Черноморски юнак“ е водещ в страната за подготовка на елитни състезатели, допринесли за авторитета на Варна и България на европейски, световни първенства и олимпийски игри. Затова съветниците дадоха съгласието си за отпускане на финансови средства на СУ „Георги Бенковски“ за наем на залата на обща стойност 113 760 лв. Въпросът ще бъде разгледан и от бюджетната комисия, а окончателното решение ще вземе Общинският съвет.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *