Партньор на Проватон
 От утре във Варна: Учениците от IX до XI клас се връщат в клас, V и VI минават онлайн

От утре във Варна: Учениците от IX до XI клас се връщат в клас, V и VI минават онлайн

Сподели в

В периода от 14 до 18 февруари на обучение в електронна среда ще бъдат учениците от V и VI клас в област Варна, съобщиха от МОН.

Учениците от I-IV, VII-XII клас ще учат присъствено. В класните стаи във Варненско се връщат учениците от IX, X и XI клас.

Продължава изследването за COVID-19 в училище в първия присъствен ден от седмицата, допълват от образователното ведомство.

Без тестване могат да са на училище притежателите на зелен сертификат – документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.

Режимът на обучение – присъствено или от разстояние, се определя със заповед на Регионалните здравни инспекции по места. Министерството на образованието и науката издава заповеди за организация на занятията в електронна среда там, където присъственото обучение е временно прекратено от здравните власти.

Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 20 февруари, ще се решава от РЗИ на локално равнище според епидемичната ситуация и заетостта на интензивните болнични легла.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *