Партньор на Проватон
 Започна събарянето на дом “Младост” във Варна (видео)

Започна събарянето на дом “Младост” във Варна (видео)

Сподели в
Започна събарянето на дом “Младост” във Варна, предаде репортер на Moreto.net

Живущи в района споделиха, че малко след 8 часа багерите са започнали събаряне без да има предупреждение в квартала за това.

На място е пристигнала полиция по техен сигнал, но по думите им длъжностните лица са заявили, че работниците имат всички документи за събарянето на комплекса.

След няколко протеста, граждани поискаха по-рано през миналата седмица отмяна на разрешението за събаряне на дом “Младост” във Варна, докато текат съдебните спорове. Тогава адвокат Мария Димитрова съобщи, че има събрани 4000 подписа в защита на дом “Младост”, но внесената подписка в Община Варна е изчезнала.

На представянето гражданите изразиха мнение, че не вярват на инвеститора и имат подозрения, че всичко ще се превърне в затворен жилищен комплекс, недостъпен за тях.

Седмица преди това, Красимира Костова – проектант на новия комплекс, разкри подробности и представи проект, който предвижда превръщането на “Дом Младост” в “Дом Младост Medical SPA”. По думите й той ще бъде завършен в рамките на 2 години след получаване на разрешително за строеж и ще включва и жилищна част с височина до 12 етажа. Комплексът ще бъде разположен на 9392 кв.м, с разгърната застроена площ 32 000 кв.м.

По думите на Костова сградата трябва да се събори, защото е опасна за ползване. И също, че “за момента се предвижда минералната вода да бъде използвана изключително и само за басейни, балнеолечение и спа.”

(51)  (287)

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *