Партньор на Проватон
 Цончо Ганев: Привилегировани са плащали по-ниски данъци във Варна

Цончо Ганев: Привилегировани са плащали по-ниски данъци във Варна

Сподели в

Престъпна група е ощетила бюджета с десетки милиона лева, изчисли депутатът

„Бюджетът на община Варна е ощетен с десетки милиона лева. Никой не може да кажа за колко пари точно говорим, защото тази схема не е от година – две“, каза Цончо Ганев в предаването на Радио Варна „Пост фактум“.

„Става дума за това, че голям хотел, който е трябвало да плаща данък от над 200 хиляди лева на година, е плащал по 400 лева. Говорим за много мащабни измами и злоупотреби с такса „Смет“ за хиляди лева“, каза депутатът и даде друг пример: „Коли за половин милион са регистрирани като втори или допълнителен автомобил, че да се плаща по-нисък данък“.

„Няколко пъти повдигах тази тема в Общинския съвет, но не получавах никакви адекватни отговори, камо ли документи. В крайна сметка се оказа, че някои са върнали декларациите си от предходния период и вече не са регистрирани като бараки“, коментира още Цончо Ганев.

Припомняме че Специализираната прокуратура наблюдава разследване срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица в Дирекция “Местни данъци и такси” в община Варна. Това съобщи вчера вътрешният министър Бойко Рашков в НС, в отговор на въпрос на заместник-председателят на “Възраждане”.

Целият разговор с Цончо Ганев чуйте ТУК

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *