Партньор на Проватон
 Рашков: Разследва се престъпна група за подкупи в община Варна

Рашков: Разследва се престъпна група за подкупи в община Варна

Сподели в

Според сигнала бюджетът на града е бил ощетен в големи размери

Специализираната прокуратурата е разследвала длъжностно лице от администрацията на община Варна за ръководене на престъпна група за измами и документни престъпления, която е действала от 2016 г. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков на въпрос от депутата Цончо Ганев от „Възраждане” по време на парламентарния контрол, предаде “Дарик”.

Информация за незаконни действия от страна на експерти в администрацията на община Варна е постъпила в службата за борба срещу организираната престъпност в морския град през 2019 г. Според сигнала бюджетът на общината е бил ощетен в големи размери.

Събраните данни за корупционна дейност са били изпратени на Спецпрокуратурата, която през февруари 2020 г. е образувала досъдебно производство. В хода на разследването са били проведени множество разпити и експертизи. През октомври 2021 г. е бил изпратен доклад на наблюдаващия прокурор. След това Спецпрокуратурата е изискала материалите от досъдебното производство, но до настоящия момент няма получени указания към органите на МВР, обясни министър Бойко Рашков.

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *