Партньор на Проватон
 Председателят на ПК “Транспорт” във Варна: Може да се вдигне цената за паркиране в “Синя зона”, но в никакъв случай билетът за автобус!

Председателят на ПК “Транспорт” във Варна: Може да се вдигне цената за паркиране в “Синя зона”, но в никакъв случай билетът за автобус!

Сподели в

Венцислав Сивов, председател на комисията по транспорт към Общинския съвет във Варна, излезе с коментар относно тиражираната в медийното пространство версия, че може да скочи цената на билета за градския транспорт поради високите разходи за електроенергия и горива. 

Публикуваме коментара, предоставен за медията ни, без редакторска намеса:

“През последната година цената на електроенергията се повиши, а градски транспорт Варна плаща в пъти повече средства. Държавата трябва да направи по- ясен механизъм за субсидиране на общините и справянето на този проблем.

Всички говорят за увеличение на цената на превозните документи, но през 2021 г. ние от ВМРО не позволихме това да се случи и информация, която се появи в медиите за вдигането на цената на билета не е на дневен ред.

Моето предложение ще бъде, ако ще се вдига цена, това да бъде за паркиране в синя зона. За тези хора, които ползват автомобили в централната част на града, където е най- концентрирано замърсяването на въздуха, според анализите за зелен град, ще платят повече и част от средствата ще компенсира градски транспорт за хората, които го използват и се стараят да не замърсяват околната среда. В момента темата за обсъждане е вдигането на цената на таксиметровите услуги”, коментира Венцислав Сивов.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *