Партньор на Проватон
 10 комплимента, с които да накарате мъжа да се чувства обичан

10 комплимента, с които да накарате мъжа да се чувства обичан

Сподели в

Свикнали сме да смятаме, че жените са тези, които обичат да получават комплименти. Мъжете обаче имат не по-малка нужда от тях. Мъжкото его има нужда от одобрение и повдигане. Най-ценни са комплиментите на нежната половинка до мъжа. Ако той знае и усеща, че тя го подкрепя, харесва, обича, гордее се с него и не се страхува да му го каже, той би бил най-щастливият мъж. Когато мъжът се чувства оценен, той е готов да даде всичко от себе си за връзката, а това е важен фактор за добри отношения и хармонията между партньорите в двойката.

Кои са комплиментите, от които мъжете имат нужда и с които можете да изразите обичта, гордостта и възхищението си към любимия мъж?

1. „Гордея се с теб.“

Вероятно не съществува мъж, на когото да му е неприятно жената до него да се гордее с него. В природата на мъжете е да търсят и искат да получават одобрението на жените до себе си. Най-доброто, което можете да дадете на мъж като комплимент, е да изразите гордостта си с него. Похвалете го, когато е постигнал нещо. Не отминавайте успехите му, защото това е от изключително голямо значение за мъжете.

2. „Харесвам приятелите ти.“

Приятелите са повече от семейство. Те са хората, които съзнателно избираме да бъдат до нас в хубави и трудни моменти. Ето защо е много важно да не критикувате приятелите на мъжа до себе си, а дори да ги хвалите. Ако казвате на половинката си, че харесвате приятелите му, това ще го направи много щастлив.

3. „Прекарах си чудесно.“

Ако мъж ви е извел на среща и се е постарал да ви изненада, да ви накара да се чувствате комфортно, погрижил се е да се забавлявате, не му спестявайте комплиментите за това. Той ще очаква да види и чуе мнението ви за прекараното време заедно.

4. „Ти си най-добрият…“

Можете да завършите многоточието в зависимост от това за какво искате да похвалите мъжа до себе си. Изтъкнете възхищението си. Недейте просто да констатирате, че той е най-добрият, а отбележете в какво. Винаги хвалете половинката си, когато го заслужава. Спестените комплименти може да окажат негативно влияние за бъдещето и развитието на връзката.

5. „Ти си красив.“

Не само жените имат нужда да знаят, че са красиви в очите на партньорите си. Мъжете също изпитват колебания за външния си вид. Ако той знае, че е най-красивият за вас, със сигурност самочувствието му ще се повиши, а това ще се отрази положително и на отношенията ви.

6. „Впечатлява ме хъсът, с който правиш всичко.“

За един мъж е много важно да знае, че половинката му се впечатлява от усилията му. Независимо дали ще го похвалите за хъса, който влага в отношенията ви, в работата си, в хобитата си, важно е да му го кажете. Такъв тип комплименти винаги радват мъжкото его.

7. „Какво бих правила без теб! Винаги знаеш как да ми помогнеш!“

Жените са все по-независими с всяко изминало десетилетие. Това оказва доста негативно влияние върху мъжкото его, мъжката сила, стремежа на мъжете да помагат на жените. Жените свикнаха да се справят сами с много неща, включително с мъжка работа заради все по-еманципираната си природа, дълбоко залегнала в съзнанието на модерната жена. Това, от една страна е добре, защото всяка дама може да разчита сама на себе си, без да очаква помощ от друг, но от друга страна нарушава баланса в мъжко-женските отношения, където мъжът по природа изпитва нужда да се чувства значим и да помага на физически по-слабата и крехка жена.

Затова е важно от време на време да оставяте мъжа до себе си да ви помага, да се чувства полезен. Искайте помощта му, дори да не ви е реално нужна. Въпреки че можете да се справите например с отвъртането на крушката на лампата, помолете него да го направи вместо вас. Това има огромно значение за отношенията. След това не забравяйте да му благодарите.

8. „С теб се чувствам в безопасност.“

Това е един прекрасен комплимент, който можете да направите на един мъж, защото в мъжката природа е дълбоко заложена закрилата на жените. Любимият човек е и ваш закрилник. И ако усещате това в действията му, направете му комплимент.

9. „Обичам да прекарваме време заедно.“

Хубаво е да знаеш, че партньорът ти обича да прекарва времето си с теб пълноценно. Ако сте двойка, която има сходни разбирания за прекарването на свободното време и се допълвате взаимно, не забравяйте да си го припомняте, дори да е очевидно.

10. „Много си забавен.“

Един чудесен комплимент, на който всеки мъж би се зарадвал е положителната оценка на чувството му за хумор. Смейте се на шегите му. Казвайте му, когато наистина ви забавлява. Това окрилява всеки мъж и го кара да се старае още повече във връзката.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *