Партньор на Проватон
 Най-важното умение на ефективните служители

Най-важното умение на ефективните служители

Сподели в

Кое е най-важното умение на ефективните служители? Компанията за подбор на персонала Hays дава нов отговор на този въпрос чрез специално проучване. Оказва се, че това е умението да се общува. То е посочено от 36% от 22 хиляди анкетирани млади специалисти. 25 % посочват като най-важно умение способността за решаване на проблеми, 21 % – инициативността, 17 % – способността за сътрудничество.

Обучението на млади служители на ключови професионални умения е основната задача, която стои пред работодателите, обобщават от Hays. Според анализаторите броят на младите хора до 2030 г. ще се увеличи с почти 80 милиона души. В същото време заради пандемията от коронавирус и ограничителните противоепидемични мреки, 86% от образователните програми за студенти и 83% за стажанти и стажанти са прекъснати или преструктурирани.

Според доклада на Hays, днешните млади специалисти на възраст от 15 до 24 години са по-уязвими на въздействието на коронавируса и кризата, която той причинява, отколкото техните по -възрастни колеги. Наемането на млади служители през 2020 г. намалява в световен мащаб с 9%, а за по -възрастните служители  – само с 4%.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *