Партньор на Проватон
 3 неща, които екстровертите трябва да знаят за любовта с интроверт

3 неща, които екстровертите трябва да знаят за любовта с интроверт

Сподели в

Връзката между интроверт и екстроверт може да е истинско предизвикателство. Това е така заради полюсната противоположност в начините на изразяване и възприемането на света при тези два полярни типа личности.

Да бъдеш интроверт не значи само да бъдеш срамежлив и мълчалив. Това е начин на възприемане на света наоколо, начин да обработваш и изразяваш живота, събитията и ситуациите в него. Дълбокото преживяване на всичко, което те заобикаля, те прави по-чувствителен и затворен. Докато да бъдеш екстроверт те кара да се зареждаш от енергията на другите, както и да излъчваш такава. Екстровертите се нуждаят от внимание. Те обичат светлината на прожекторите, обичат да говорят, споделят, презареждат се от шума, докато интровертите се презареждат от тишината.

Без значение дали сте екстроверт или интроверт, в природата ви е кодирано да обичате. А любовта невинаги пита дали човекът до нас е подходящ, съвместим, идеален. Ето защо в живота се случват всякакви комбинации в любовта, включително и между екстроверти и интроверти. Това не означава, че любов и връзка между двата типа личности не може да съществува. Просто понякога може да е предизвикателство.

Ако сте екстроверт и сте влюбени в интроверт, ето какво трябва да знаете за любовта с такъв човек. Така ще ви е по-лесно да се справите с предизвикателствата в такава връзка.

1. Вложете повече енергия в слушане.

Екстровертите изпитват трудности в изслушването. Те са енергични, обичат да говорят много, да изразяват себе си вербално, прекъсват и трудно изслушват другите, защото самите те имат нужда да бъдат слушани. Ако сте във връзка с интроверт, това поведение може много да го нарани и да го накара да се свие още повече в черупката си. Затова се опитайте да му предоставяте повече внимание. Изслушвайте го внимателно.

Опитайте се да потиснете порива си да го прекъсвате и да измествате фокуса в разговора към вас самите. Не заглушавайте интроверта, защото той много лесно ще се отдръпне. Интровертите отделят много време да изслушват другите. Те са като попивателни гъби на мисли, емоции и нагласи. Често те са емпати, на които приятели, близки и познати искат мнението по дадени въпроси, именно защото умеят да изслушват внимателно и да дават ценни съвети.

Ако вашият любим интроверт ви изслушва, опитайте се да го правите и вие. Така няма да го накарате да се почувства маловажен и потиснат.

2. Предложете тихи места за срещи.

Ако вие като екстроверт сте свикнали да се забавлявате в нощни клубове и сред големи компании, където да сте под светлините на прожекторите, за един интроверт в повечето случаи това са места, от които иска на минутата да избяга. Не го забравяйте. Не е задължително да се отказвате от тези любими занимания, както и интровертът вероятно не би ви заставял да го направите. Но опитайте да направите компромис със себе си от време на време. Избирайте по-тихи места за срещи, където да се насладите на взаимната си компания насаме.

3. Забавете темпото.

Обикновено на интровертите им е нужно повече време, за да се отпуснат и да разкрият същността си пред партньора. Интровертите носят дълбока душевност и чувствителност, които се нуждаят от време, за да се отпуснат напълно. Ако сте екстроверт и се срещате с интроверт, имайте това предвид и му дайте достатъчно време. Прибързването може да го отблъсне.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *