Партньор на Проватон
 10 чудесни признака, че сте готови за нова връзка

10 чудесни признака, че сте готови за нова връзка

Сподели в

Любовта е най-прекрасното нещо, което може да ви се случи. Да обичаш и да бъдеш обичан носи спокойствие, удовлетвореност, истинско щастие. Но понякога връзките се разпадат. Нужно е време, за да се справите със сътресението и да продължите напред. Дълбоко наранени или не, хората имат нужда от време, за да станат готови за следващата стъпка към новата любов. Когато постигнете хармония със самите себе си, научите уроците от предишния си опит и извлечете поуките, които са ви нужни, тогава вече сте готови за нова връзка.

Не само тези неща са важни, за да продължите напред. Има и други признаци, че вероятно вече сте готови да разтворите сърцето си отново за любов.

Кои са 10-те прекрасни признака, че отново сте готови да имате връзка?

1. Вече не сте несигурни за външния си вид.

Когато човек приключи връзка, той се чувства недооценен. Често си мисли, че не изглежда достатъчно добре, за да го забележи нов партньор. Нормално е в труден момент да се почувствате уязвими не само емоционално и психически, но и физически. Когато осъзнаете, че изглеждате прекрасно и се чувствате добре в кожата си без значение от формата на тялото ви, значи сте постигнали онзи баланс, който ви е нужен, за да започнете нова връзка.

2. Освободили сте се от емоционалния багаж.

Емоционалният товар ни съпътства винаги. Той не може да се изтрие с едно натискане на копче. Но можем да го превъзмогнем, като научим уроците от него, приемем ги и ги използваме като начин да се развием, да израснем. Тогава емоционалният багаж няма този смисъл, който е имал преди. Той е една голяма поука, която ни е дала сили и мъдрост да продължим.

3. Познавате повече себе си.

Когато човек търси не само грешките на партньора си, но и своите собствени, той открива черти от характера и личността си, за които невинаги подозира. По-голямата яснота, която самоанализът дава, позволява на човек да израства личностно и емоционално. Това помага и да сте по-прецизни в следващите си избори. Вече ще знаете какво искате, от какво имате нужда, с какво не бихте се примирили.

4. Организирате по-добре времето си.

Ако емоционалната дупка, в която сте се намирали преди, ви е пречела да организирате нормално и оптимално времето си, нещата вече са се променили. Успели сте да извадите максимума от организацията на графика си. Започнали сте да отделяте качествено време за работа, приятели, семейство, забавления и хобита. Това ви помага да се балансирате емоционално и да намирате време за всичко.

5. Вълнувате се да срещнете нов човек.

След преживяване на криза в любовта много често човек се страхува да започне отначало. Страхът е породен от неизвестното, от напасването наново с нов човек, справянето с трудностите и проблемите, които непознатият характер вероятно крие. Причините да се страхувате са много и са напълно нормални. Но щом този период отмине и започнете да чувствате вълнение само при мисълта, че може да срещнете нов партньор, значи сте готови да опитате.

6. Готови сте да правите компромиси с убежденията си.

Колкото по-опитни ставате в любовта, толкова повече се научавате, че компромисите са много важни за съхранението на връзката. Ако допреди това сте били безапелационно безкомпромисни в решенията и вярванията си, сега сте смекчили подхода си и това е прекрасно, защото е знак, че сте готови да започнете нова връзка на ново ниво.

7. Не съдите хората.

Изстрадалите души, които аналитично са размишлявали над предишните си грешки в любовта, обикновено съдят хората все по-малко с течение на опита. Те разбират, че хората не са перфектни. На всеки му се иска да има идеален партньор, но в следващия момент осъзнава, че той самият не е такъв. Когато се научите да съдите хората по-малко, тогава ще имате и по-малки очаквания от околните, а това е рецепта за по-малко разочарования и повече щастие.

8. Чувствате се пълноценни.

Още един прекрасен сигнал, че сте готови за нова връзка. Ако най-после се чувствате пълноценни, това е чудесен признак на увереност и възвърнато самочувствие. Само когато се чувствате истински пълноценни и завършени като личности, дори да сте необвързани, само тогава истински можете да привлечете любовта към себе си и най-вече да я съхраните – защото самите вие ще сте в мир със себе си.

9. Наясно сте с червените флагове.

Едно от основните правила при срещите е да слушате вътрешния си глас, интуицията си. Ако допреди това сте си затваряли очите умишлено, само за да намерите партньор, да направите още един опит, да сте във връзка, това ви е довело до страдания и провали. Пренебрегвали сте интуицията си, а все пак тя е била на прав път. Сега вече слушате вътрешния си глас и това е чудесно, защото ще ви донесе много повече позитиви.

10. Готови сте да се влюбите отново.

Когато отворите очи за следващата любов, може би истинската, вие ще сте готови да говорите без болка за миналото. Ще можете да споделяте, да отговаряте на въпроси искрено, да говорите за бъдещето, което искате. Ако се чувствате готови да почувствате магията на любовта отново, това е ясен знак, че сте готови и за връзка.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *