Партньор на Проватон
 По-голямо ли е удоволствието от самозадоволяването и какви са ползите от него?

По-голямо ли е удоволствието от самозадоволяването и какви са ползите от него?

Сподели в

Защо се налага дори и обвързваните да го практикуват

Много хора си мислят, че като имаш постоянен партньор, сексът става редовен, вечен и абсолютно вълшебен и всичко е прекрасно защото се обичате.

Оказва се, че това са съвсем нереалистични очаквания, особено след като се появят и децата. Обикновено майката е твърде уморена, за да мисли за секс. Ако бащата също е активен в отглеждането им, сексът почти изчезва от картинката.

И точно тук се появява удоволствието от самоздаволяването. Макар че се смята, че мастурбират предимно мъжете, истината е, че жените също обичат да го правят.

Ето какви са ползите от самозадоволяването.

Засилва самочувствието

Психолозите и гинеколозите често коментират, че мастурбацията е здравословна изява на контрола върху тялото. Тялото си е твое и можеш да си играеш с него. Мастурбацията ти помага да опознаеш анатомията, физическите си нужди и да споделиш това познание с партньора си.

Трупаш опит

За тези, които са против секса преди брака, мастурбацията е опит и познание. Ако нямаш много опит в секса преди сватбата, ти е трудно да кажеш какво искаш и какво ти е приятно, а мастурбацията ти помага да се научиш.

Осигурява ти време и място

Ако си прекалено уморена да правиш секс, имаш право да откажеш, но това не значи, че не можеш да се пипаш, за да се успокоиш, преди да заспиш. Когато си стресирана или уморена, една бърза игра ти помага да се отпуснеш, без да полагаш усилия с партньора си. Според специалистите, не е добра идея да разчиташ на сексуално задоволяване само от партньора си, защото можеш да се разочароваш и затова е добре понякога да се задоволяваш сама.

Помага на жената да се грижи сама за себе си

В удоволствието няма нищо лошо, дори да си го доставяш сама. Оргазмът е един от най-хубавите подаръци, които можеш да си направиш. Мастурбацията е начин да се погрижиш за себе си и да подхраниш тялото си по начин, който желаеш, независимо дали е за бързо задоволяване, или ще си играеш с часове, в търсене на нови ерогенни зони.

Мастурбацията е грижа за себе си. Специалистите коментират, че е препоръчително да получаваш между 1 и 3 оргазма седмично. Ако нямаш партньор, или той не е особено заинтересован, трябва да се погрижиш сама за себе си.

Колкото повече секс, толкова по-добре. Дори да си доставяш удоволствието сама, ще се чувстваш по-секси и възбудена и ще привличаш мъжете. Мастурбацията в брака помага на двойките да разберат каква стимулация очакват от партньора си, за да засилят удоволствието. Тя добавя разнообразие в репертоара. Още повече, че не е задължително да мастубираш сама. Ако се самозадовлявате едновременно, ще се чувствате по-близо един до друг.

Облекчава стреса

Ако няма кой да ти направи масаж на гърба в края на тежък ден, се самозадоволи. Специалистите отбелязват, че това намалява стреса и риска от рак на маточната шийка или простатата.

При оргазма се освобождават ендорфини – допамин и окситоцин, който освен всичко останало, намаляват болката и стреса.

Сънят ти е по-хубав

Тъй като оргазмите намаляват стреса, лекари и психотерапевти препоръчват мастурбация преди лягане за по-хубав сън.

Отпуска напрежението

Независимо от стереотипите, понякога мъжете просто не искат да правят секс. Какво да правиш, ако ти искаш? Поеми нещата в собствените си ръце, разбира се. Психотерапетвите съветват двойките да мастурбират, когато единият партньор няма желание за секс. Това е чудесен начин за отпускане на напрежението, без да караш партньора си да се чувства виновен.

Кара те да пробваш нови неща

Страх те е да кажеш какво искаш? Приеми соловата акция за генерална репетиция. Не се притеснявай да пробваш нови усещания. Гали се леко през бельото, експериментирай с ръчния душ и вибрации. Колкото повече различни начини за удоволствие пробваш, толкова по-лесно ще ти е да кажеш на партньора си какво искаш.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *