Партньор на Проватон
 5 комуникационни трика за преодоляване на нездравословните конфликти

5 комуникационни трика за преодоляване на нездравословните конфликти

Сподели в

Идеална връзка не съществува. Във всеки тип интимни взаимоотношения, дори най-хармоничните, съществуват конфликти, възникват спорове, несъгласия, раздори, които при лоша комуникация могат да направят връзката сериозно разклатена. И обратното – всяка трудна ситуация във връзката може да се преодолее, ако имате добра и ефективна комуникация.

За повечето връзки добрата комуникация е предизвикателство. Тя се постига наистина трудно. Нужно е старание и от двамата партньори. Ударите под кръста трябва да са забранени и да не се прилагат по време на конфликт. Всяка двойка трябва да установи индивидуални правила за водене на спор, чиито граници да не прекрачва. Колкото и емоционални да са споровете, те не трябва да нараняват на дълбоко ниво.

Ако водите нездравословни спорове и комуникацията в тях липсва, това ще превърне връзката в истински ад с времето. Изтощителните, разочароващи конфликти, водещи до непълноценни и лишени от емоционалност моменти, ще направят отношенията ви все по-негативни.

Съществуват обаче ефективни начини да подобрите общуването си. Тези комуникативни трикове могат да ви помогнат да направите връзката си по-силна от всякога, въпреки конфликтите.

1. Включете игри.

Вярвате или не, игрите могат да превърнат дори най-разгорещения спор в нещо незначително. Сложните взаимоотношения могат да бъдат улеснени, ако в споровете и конфликтите се включат игри. Така несъгласията и различията се понасят много по-лесно. Ако намерите повод и начин да се смеете, дори когато се карате, това ще направи комуникацията ви много по-лесна.

2. Отклонете вниманието от себе си.

Всяко човешко същество носи своето его. При някои то е по-изявено, при други не. Но то е там. И винаги във всеки спор егото може да вземе превес. За да се предпазите от това, опитайте се да не се стараете да победите винаги във всеки спор. Ако и двамата партньори се научите да отстъпвате, ще видите колко по-лесен е животът.

3. Слушайте тялото си.

Много е важно да се научите да слушате инстинктите си. Те няма да ви подведат по време на конфликти и спорове. Ако се научите да усещате тялото си и сигналите, които ви изпраща, ще ви е по-лесно да долавяте и сигналите от партньора ви. Не само думите са важни в комуникацията. Езикът на тялото и интуицията също са сериозен фактор.

4. Не забравяйте, че всеки има своя начин.

Не бързайте да обвинявате партньора си, че не се старае в общуването колкото вас. Помнете, че всеки има своите начини. Дори партньорът ви да подхожда по различен от вашия начин, това не означава, че не се старае достатъчно.

5. Бъдете любопитни.

Апатията към партньора е нещо, което убива връзката. Ако поддържате взаимното си любопитство, това ще поддържа и вълнението между вас, интереса, любовта. Винаги бъдете любопитни към другия. Задавайте въпроси, интересувайте се от мнението му, показвайте, че ви е важно какво се случва с него във връзката и извън нея.

: https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *