Партньор на Проватон
 7 признака, че мислите със сърцето, не с разума

7 признака, че мислите със сърцето, не с разума

Сподели в

В любовта обикновено влагаме цялото си сърце. Но ако взимаме всички решения само с него, не с ума си, често се разочароваме. Грешните избори, които правим, може да се дължат на това, че мислим само със сърцето си, а не мислим трезво. Така повтаряме едни и същи грешки, а се чудим защо все нямаме късмет в любовта.

За да намерите най-после щастието е време да спрете да пренебрегвате гласа на разума си и да мислите със сърцето си.

Кои са признаците, че мислите със сърцето си, а не с ума си?

1. Отхвърлянето ви срива със земята.

Ако в една раздяла виждате толкова дълбок драматизъм, че не можете да се справите с това препятствие, това е признак, че мислите само със сърцето си. Постоянно се тръшкате колко ви липсва, как го обичате, как искате да го докоснете, как си спомняте разни прекрасни неща за миналото заедно. В такива случаи пренебрегвате ума си и здравия разум на приятелите си, които вероятно ви казват, че поведението ви е безсмислено и ви вреди. Вместо това е време да продължите. Това е и гласът на разума.

2. Не можете да обясните защо сте привлечени от определени хора.

Ако бяхте наясно с това, което търсите в един партньор, щяхте да можете да обясните какво харесвате в даден човек и защо сте привлечени от него. Но ако не можете да го направите, отново сте се вслушали в гласа на сърцето си по безразсъден начин.

3. Обичате идеята за любовта.

Има вероятност да сте се вкопчили толкова силно в идеята за любов, че да не виждате червените флагове, които се развяват пред лицето ви. Ако сте обсебени от натрапчивата мисъл, че трябва да имате партньор, това ще ви пречи в намирането на истинска хармонична връзка. Ще стоите в токсични връзки, само за да сте обвързани, защото погрешно смятате, че това е щастието.

4. Не криете никакви тайни.

Тайните не са особено полезни в една връзка, ако са твърде много и твърде сериозни. Но всеки човек има своите малки тайни, които трябва да пази за себе си. Това здравословно пазене на лично пространство, мисли, емоции и разбирания трябва да си остане само ваше. Прекаленото разкриване може да попречи в любовта.

5. Давате втори шанс.

Постоянното даване на втори шанс без да мислите за себе си погазва достойнството и понижава акциите ви. Ако раздавате опрощения безразборно, това определено е признак, че мислите със сърцето, но не и с ума си.

6. Имате силни чувства.

Бурните чувства са прекрасно нещо, но ако се появяват непрекъснато и при всеки следващ партньор, това определено не може да означава, че обичате всеки човек с еднакъв интензитет. Просто мислите със сърцето си и пренебрегвате интуицията си.

7. Вярвате в знаците на съдбата.

Много е лесно да отдадем всичко на съдбата. Това популярно схващане много удобно прехвърля цялата отговорност на мнимата съдба, която вероятно ни е отредила любов като в приказките. За такава любов обаче трябва да се потрудите – първо, да я откриете, второ, да я изградите и развиете с времето, трето – да я съхраните. Изискват се работа и усилия. Ако се вглеждате само в разни знаци от съдбата, значи не мислите с ума си, а със сърцето си.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *