Партньор на Проватон
 10 новогодишни суеверия по света

10 новогодишни суеверия по света

Сподели в

“Както посрещнеш Нова година, такава ще ти бъде цялата година.” Вероятно това е едно от най-разпространените суеверия покрай новогодишната нощ и точно поради това всички говорят как е добре да направите пищно тържество с много весели хора, за да ви върви по мед и масло през следващите 12 месеца. Чували сме, че този, който кихне на празничната трапеза, ще е щастлив и богат през цялата година, а също и че трябва да облечем най-новите си дрехи на този ден. Дали е така, дали не е… всички се стараем да спазим поне едно от тях в новогодишната нощ. В какво обаче вярват хората по света, стремейки се да имат една благополучна и щастлива година? Да чукам на дърво, не съм суеверна, но нека ви кажа за всеки случай…

Целунете някого в новогодишната нощ

Ако целунете партньора си или човека, който искате да бъде до вас, точно в полунощ, любовта ви ще продължи през цялата година. Това ни дава известно успокоение, че ако не сме сигурни, че го искаме толкова дълго край себе си, спокойно можем да не го целуваме в полунощ и всичко ще приключи бързо и безпроблемно. Нали така?!

Носете празен куфар

В Колумбия хората се разхождат с празен куфар в новогодишната нощ, тъй като се смята, че точно това гарантира пътешествията през следващата година. И ако тъкмо сте се завърнали от коледното си пътуване, веднага разопаковайте куфара. Бъдете готови да се разходите с него. Не се знае какво може да излезе…

Не почиствайте дома си

Добре, няма. Едва се навихме… Това е перфектното извинение, ако не искаме да подреждаме и чистим вкъщи. Ако имаме гости, можем да се оправдаем с това суеверие. Според китайците – ако изчистим у дома преди Нова година, това ще премахне късмета, който сме събирали през изминалите 12 месеца.

Изяжте 12 зърна грозде в полунощ

В Испания новогодишната “закуска” в полунощ носи късмет. Зърната са 12, защото и месеците са 12. Не пропускайте нито едно, защото има вероятност в определен месец да нямате особен късмет и просперитет.

Хвърлете вещ или мебел през прозореца си

Представяте ли си, ако всеки точно в полунощ хвърли своя стол през прозореца? Какво ли ще е на другия ден? В Италия хората наистина хвърлят вещи или мебели през прозорците си в новогодишната нощ, тъй като се смята, че с този предмет се освобождава място да положителна енергия и вибрации през новата година.

Уверете се, че портфейлът ви е пълен

Логично е – ако портфейлът ви в новогодишната нощ е пълен, да се радвате да богатство през цялата година. Не е хубаво обаче да давате пари на заем, посрещайки новата година, защото това означава, че само ще давате през следващите 12 месеца. Интересното е, че нищо не е споменато за тези, на които им се дава.

Заря и пиратки

Фойерверките и пиратките издават силни гърмящи звуци, които – според народните вярвания – прогонват злите сили. Ако обаче усилите прекалено музиката в новогодишната нощ и опитате да се оправдаете с това, надали съседите ви ще се трогнат особено.

Отворете всички врати и прозорци в полунощ

Във Филипините хората отварят вратите и прозорците си в полунощ с цел лошите вибрации да се изчистят, за да може късметът отвън да влезе в дома. Със сигурност пускането на студен въздух вкъщи не ви се струва особено добра идея, но пък как късметът да дойде при нас, ако и вратата, и прозорецът са затворени?

Избягвайте да ядете омари и пиле

Колкото и вкусни да са пилето и омарите, те могат да объркат късмета ви през новата година. Защо? Пилето има крила и се вярва, че късметът ви може да отлети бързо от вас, а омарите се движат назад. Не искате да се движите и вие назад през новата година, нали? Само напред и нагоре!

Носете червено бельо

Ако се надявате 2020 г. да ви донесе страст, не забравяйте да се подсигурите с червено бельо. Смята се, че точно то ще ви помогне да имате страстни, романтични и хармонични отношения през новата година. А иначе… от вас зависи дали някой ще разбере, че носите именно този цвят под дрехите си.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *