Партньор на Проватон
 3 причини да не си губите времето с мъж, който не изпитва емоции към вас

3 причини да не си губите времето с мъж, който не изпитва емоции към вас

Сподели в

Емоциите, интересът, любовта, които изпитваме към даден мъж, невинаги могат да бъдат споделени. Винаги имаме очаквания да е взаимно, да успеем да развием в положителна посока взаимоотношенията си. Комуникацията с него ни е приятна, по някакъв напълно объркващ начин се чувстваме харесвани. Търсим и най-малкото нещо, за което да се хванем и да си кажем, че той е на нашата вълна. Реалността обаче е друга. Защо не бива да си губите времето с мъж, който не ви харесва?

Няма как да промените решението му

Когато един мъж ви е казал, че не се чувства романтично към вас, не търси връзка, не ви харесва по начина, по който ви иска, няма никакъв смисъл да се опитвате да промените решението му. В някои случаи той може да продължи да флиртува с вас, да е любезен, но това нищо не означава. Той само се забавлява, не влага смисъл. От друга страна, вие губите месеци, понякога години в това да чакате, да се надявате, да се доказвате.

Ако ви каже, че не се чувства по същия начин като вас и не е готов да има връзка с вас, означава, че това е решението му. Вие може да продължавате с опитите да го накарате да започне да гледа на вас по друг начин, но е малко вероятно да се случи чудо.

Помислете за самочувствието ви

Когато давате цялата си енергия и емоции към мъж, който не желае да бъде с вас, който не ви обича, вие унищожавате вашето самочувствие. Любовта или я има, или я няма. Не молим за любов, не молим да ни обичат. И докато се самонаранявате, борейки се за някого, на когото му е все едно за вас, започват да се появяват съмнения дали във вас е причината, че не сте достойна за него.

Това не е вярно! Не може всеки път, когато някой не споделя емоциите ви, да смятате, че проблемът сте вие. Не забравяйте, че любовта към себе си е най-важна. И вместо да си губите времето, започнете да се грижите по-добре за себе си, да се обичате.

Има някого, за когото вие ще сте най-прекрасната

Когато си несподелено влюбена, да ти кажат, че има някого, който е подходящия за теб и ще го срещнеш в точния момент, не звучи окуражаващо. Сякаш усилва болката, но това е самата истина. Колкото повече не ни искат, толкова повече се вкопчваме в идеята да имаме този мъж. Забележете – идеята.

Подсъзнателно знаем, че той не е за нас, но искаме да ни иска. А само помислете, колко възможности пропускате. Дори да не започнете нова връзка, вкопчването в несподелената любов ви лишава от приятни срещи, интересни контакти, може би дори партньор, който ще ви направи щастлива.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *