Партньор на Проватон
 4 ползи от наемането на бизнес треньор

4 ползи от наемането на бизнес треньор

Сподели в

Да бъдете предприемач не е лесено и едно от най-важните неща, които можете да направите по време на това пътуване, е да получите коучинг от професионалист в бранша, който “е бил там”. Такъв съветник може да ви помогне да взимате трудни решения и да ви съветва как да се пазарите по-добре, наред с други предимства. Ето няколко основни причини, поради които ангажирането на личен треньор е от трайна стойност.

Помагат ви да се справите с ежедневните предизвикателства

Добрият бизнес треньор ще ви даде обратна връзка за това колко добре функционират определени аспекти на бизнеса, за да можете да се обърнете към области, които се нуждаят от най-голямо внимание. Може да не знаете всички правилни въпроси, които да зададете, или къде да търсите отговори, ако нещо се обърка. Това може да доведе собствениците до лош избор, който може да навреди на тяхната репутация или по друг начин да доведе до неуспехи. Не позволявайте това да се случи! Потърсете опитен професионалист, който може да ви помогне.

Дават ви достъп до по-широка треньорска система

В зависимост от начина, по който имате достъп до експертния опит на съветника, има потенциален достъп до множество треньори и линии на обучение. Използвах компания, наречена 2X.co, и се възползвах от нейния набор от услуги – целта на която според един потребител беше „растеж и свобода, въздействие и богатство“. Това ви предоставя удоволствието да избирате между редица треньори и коучинг програми.

Те ви държат отговорни

Добрият треньор ще ви насочи към решение, но също така ще бъде неподправен в преценката си за грешки. Не забравяйте, че не се нуждаете от мажоретка (поне не изключително), а от някой, който ще предизвика вас и вашите методи.

Предупреждават ви за “слепи зони” 

Подходящият съветник ще посочи нещо, което не е очевидно, и/или ще сподели плодовете от неговия опит в различна индустрия (може би в по-големи организации), но които се отнасят добре за вас. Простото назначаване на някой да споделя мисли, въпроси или наблюдения по своята същност е освежаващо и помага за стимулиране на идеи, които може би сте пропуснали преди.

Имайте предвид, че треньорът не трябва да се разглежда като ваш служител, а като външен ресурс, който може да предостави обективни насоки и обратна връзка, за да помогне за разработването на стратегии и тактики. Те предлагат прозрение за това, което може да е било пропуснато, пренебрегнато, неразбрано или забравено. Добрият треньор също ще има опит в работата с всякакви личности и така ще знае кои подходи работят най-добре за всеки тип.

Един добър начин да намерите треньор е да попитате колеги или приятели дали някой е използвал такъв в миналото. Проверката в LinkedIn е друг отличен начин за изследване.

Взаимоотношенията между треньор и клиент се изграждат на доверие и поверителност. На треньорите не им е позволено да разкриват нищо, което казвате по време на тренировъчни сесии, освен ако няма писмено разрешение за това. Имайте предвид също, че формирането на ефективни отношения между треньор и клиент отнема време. Смятам, че това изисква около пет часа съвместна работа, преди тя или той дори да може да започне да разбира какъв сте като човек.

Източник: Джон Мърфи, основател на eBike Generation за entrepreneur.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *