Партньор на Проватон
 Областният управител с коментар относно решението Варна да прехвърли акциите си в Пловдивския панаир

Областният управител с коментар относно решението Варна да прехвърли акциите си в Пловдивския панаир

Сподели в

Все още няма яснота дали областният управител на Варна Марио Смърков ще върне за преразглеждане решението на местния парламент да прехвърли акциите на Община Варна в Международен панаир Пловдив на дружество “Пълдин туринвест”.

“Сега няма да коментирам тази тема! Това е административен акт, който ще предприема в законноустановения срок, след като се запозная с решението на Общинския съвет. Към момента аз официално не съм запознат с него”.

Това коментира областният управител Марио Смърков.

Както медията ни съобщи, по време на последното си заседание, варненският общински съвет даде съгласието си за прехвърляне на акциите, които община Варна притежава в “Международен панаир Пловдив”, на дружеството “Пълдин туринвест”. Решението беше взето след дискусия с 28 гласа “за“, 15 – “против“ и 5 – “въздържал се“.

Гласувано бе Община Варна да стане акционер в “Пълдин туринвест”, като апортира в пловдивското дружество 16 314 400 броя обикновени поименни безналични акции, с номинал на всяка една от по 1 лев, от капитала “Международен панаир Пловдив”.

Съветниците упълномощиха кмета на Варна да предприеме и извърши всички необходими фактически и правни действия по изпълнението на решението.

В същото време депутатът от ГЕРБ-Варна, адвокат Бранимир Балачев, коментира, че Специализираната прокуратура отказва да образува досъдебно производство срещу кмета на Варна по повод съмнения за нарушение, свързано с решение на ОбС -Варна за сключване на договор с Министерството на икономиката за прехвърляне на собствеността на 16 314 400 броя поименни акции от капитала на “Международен панаир Пловдив”.

Мотивът е липса на извършено престъпление по чл. 282, ал.1 от НК или друг текст от НК, обуславящ компетентност на СП, от кмета на Община Варна.

Той коментира, че Община Варна няма интерес да върне акциите на Министерството на икономика, а да ги апортира от “Международен панаир Пловдив” в по-печелившото търговско дружество “Пълдин туринвест”, каквото е последното решение на местния парламент.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *