Партньор на Проватон
 Деница от Варна живее като затворник, защото се страхува от насилника си

Деница от Варна живее като затворник, защото се страхува от насилника си

Сподели в

Обикновено в тези истории жените са със скрити лица и без имена. 27-годишната Деница от Варна не се крие. Тя иска да разкаже какво е преживяла и отчаяно търси помощ. От месеци живее като затворник, защото се страхува от насилника, от когото е избягала. Тя се страхува, че ще бъде убита, защото той продължава със заплахите.

Мъжът скачал върху главата й, душил я с кабели, биел я с кабели с метални шипове. Напуска го преди 7 месеца. През цялото време на побои и изтезания Деница само два пъти е получавала помощ – веднъж съседи са се обадили на полицията, а вторият път на спирка момче прави същото. Тя е благодарна на тези хора, защото вярва, че те са спасили живота й.

Тя не излиза от вкъщи, освен когато знае от познати, че той не е в града – Варна. Детето й излиза само с баба си, и то само в отдалечни квартали.

По думите на Деница мъжът й използвал наркотици – т.нар. “Кристал” – дрогата на бедните, но не знае откога е употребявал.

“Никога не е било просто един шамар. Да се прибере и да се развика, че вечерята е изстинала и да ми забие един шамар. Още от първия побой е било крайно садистично и съм знаела, че е способен на всякакви крайности. Единственият период, в който не ме биеше беше бремеността”, споделя Деница.

Майка й е виждала как я души пред дома им, споделя още тя. Баба й е виждала, как той я е изхвърлял от кола в движение – всичко това, за да може близките й да видят, че ако някой се осмели да направи нещо, това ще се случи с мене.

За година и седем месеца, откакто го е напуснала, той идва всяка вечер пред дома й, чупил е 3 пъти прозорците.

Въпреки присъда от година и половина пробационна подписка, насилникът продължава да тормози нея и близките й всеки ден.

Деница пита дали трябва да стане поредната жертва и да бъде намерена в куфар, за да може един престъпник да влезе в затвора.

Министърът на правосъдието в служебното правителство Иван Демерджиев коментира случая и заяви, че ще посредничи за това МВР да вземат необходимите мерки. „Категорично като общество не можем да си позволим това да продължава. Министерството на правосъдието беше сезирано във връзка с това, че може да инициира законодателни изменения и да разработи такива. Работи се по темата. По този конкретен случай трябва да се търси помощта на МВР, за което се ангажирам да посреднича, както и на прокуратурата”, каза той.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *