Партньор на Проватон
 Портних: Проектите се забавиха, но продължаваме работа

Портних: Проектите се забавиха, но продължаваме работа

Сподели в

Ключови проекти като довършването на автомагистрала “Хемус” и на автомагистрала “Черно море” се забавиха предвид ситуацията тази година, но се надявам всичко да бъде заложено в проектобюджета за следващата година. Това каза за Радио Варна кметът на града Иван Портних.

Липсата на правителството възпрепятства и новата икономическа зона, която изграждаме с Аксаково, уточни той.

В квартал “Кайсиева градина” в момента се работи усилено по полагане на асфалтова настилка. На улиците “Петър Дертлиев” и “Проф. д-р Емил Станчев”, предстои също така рехабилитацията на улица “Асен Разцветников”. В този район от десетилетия нищо не е правено. Впоследствие ще се облагородят и междублоковите пространства.

В квартал “Изгрев” в момента се обновява цялостно инфраструктурата, там, където са така наречените експериментални блокове в междублоковите пространства.

В “Аспарухово” работим на улица “Св.Св. Кирил и Методий”, високите блокове, на същата улица се изгражда и нова спортно игрище.

Междувременно стана ясно, че делото за евентуални корупционни престъпления в Община Варна е изпратено на Европейската прокуратурата, за да прецени институцията дали не е от нейната компетентност, съобщи говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев, предаде БНР.

По-рано вчера от спецобвинението обявиха, че е образувано досъдебно производство за корупционно престъпление срещу лице, заемащо висша длъжност в община Варна. Име не беше съобщено, а само че разследването е за поръчка, финансирана по Оперативна програма “Околна среда, за закупуване на 60 електрически автобуса и 60 зарядни устройства за тях на обща стойност 85 милиона лева.

Христо Кръстев обясни, че дори и европейските прокурори да преценят, че разследването не е от тяхната компетентност, то няма да бъде прекратено.

“По принцип и европейските делегирани прокурори, които са от българска страна, работят със Следствието към Специализираната прокуратура, така че ще се осъществява разследване при всички положения, независимо коя от двете прокуратури – дали Специализираната или Европейската, ще осъществява ръководство и надзор над това засилено производство”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *