Партньор на Проватон
 5 признака, че проблемът ви с обвързването ви държи все още необвързани

5 признака, че проблемът ви с обвързването ви държи все още необвързани

Сподели в

Ако сте необвързани от дълго време, може би е настъпил моментът да се запитате защо е така. Вероятно обвинявате съдбата, лошия си късмет в любовта, попадането на партньори, които се оказват неподходящи или просто целият свят ви е крив. Но не и вие. Ето тук може и да грешите. Понякога егото ни не ни позволява да признаем собствените си грешки, слабости, пропуски, за да осъзнаем, че ние самите носим част от вината за неуспешните си връзки.

Ако се питате защо все още сте необвързани, възможно е да имате проблем с обвързването, който ви спира да създадете хармонична и дълготрайна връзка.

Да успееш да поддържаш връзка е ангажимент, който изисква немалко усилия, компромиси с партньора и най-вече със себе си. Трябва да сте готови да отделите нужното време на партньора си и да вложите старание, ако той наистина е важен за вас. Ако обаче не го направите и с действията си показвате, че всъщност имате проблеми с обвързването, може и да съсипете опитите си. А разковничето да се крие в проблемите ви с обвързването.

Кои са признаците, че имате проблеми с обвързването, които ви държат все още необвързани?

1. Трудно се ангажирате в различни области от живота си.

Това как се отнасяте към всичко в живота си може да говори много за любовния ви живот. Косвените признаци, че трудно се ангажирате с нещо, трудно оставате докрай, трудно се задържате на едно работно място, трудно поддържате приятелства, вместо това ги прекратявате и започвате всичко отначало. Тези и още подобни знаци показват, че предпочитате да бягате от трудностите, когато се появят. За вас по-лесно е да започнете всичко отначало, вместо да се борите с предизвикателствата. Така е и в любовта – ако не се борите с проблемите, често ще оставате сами.

2. Продължавате да се влюбвате в грешните хора.

Много често дълго необвързаните хора правят една и съща подсъзнателна грешка – все намират начин да се влюбят в неподходящите хора за тях. Обикновено това е несъзнателно, но има своята дълбока мотивация. Знаете, че партньорите ви са неподходящи. Осъзнавате несъвместимостта си с тях, но продължавате да правите една и съща грешка, сякаш нарочно, защото не искате да доведете връзката си докрай – тоест до следваща стъпка, предполагаща по-дълбоко обвързване.

3. Нерешителни сте относно партньора си.

Една от причините да сте все още необвързани може да е нерешителността ви. Когато сте открили подходящ за вас човек, той поиска да изведете връзката си на следващ етап, вие си налагате спирачки или си измисляте причини да протакате. По този начин е възможно да сте провалили не един и два шанса за щастлива връзка.

4. Страхувате се да останете сами.

Страхът от изоставяне кара някои хора да реагират повърхностно на връзките си. Те едновременно се страхуват от идеята да бъдат сами, но дълбокото обвързване също ги плаши, защото предполага повече болка, ако бъдат изоставени. Така попадат в порочен кръг, който ги кара да стоят необвързани и нещастни за дълги периоди от време.

5. Самозаблуждавате се, че връзките са нещо, което всъщност не искате.

Някои хора си повтарят, че връзките и ангажиментите не са за тях. Убеждават се, че не искат брак, не искат деца. Намират си куп причини да аргументират тези свои твърдения както пред себе си, така и пред приятели и близки. Много е вероятно причината, поради която продължавате да се оправдавате с подобни твърдения да е, че не някой друг, а вие самите имате проблеми с обвързването, които ви пречат да откриете любовта и да сте щастливи с нея.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *