Партньор на Проватон
 Варненецът Христо Господинов е шампион на България по карамбол

Варненецът Христо Господинов е шампион на България по карамбол

Сподели в

Скалата е шампионът на България по карамбол за 2021 г. Варненецът Христо Господинов е и “най-дългата щека” с 39 карамбола, следван от Андрей Павлов и Милен Бакърджиев, научи Moreto.net.

В шампионата на Moliendo Club Bar Billard участваха 18 състезатели разделени в четири групи.

Първите двама от всяка група играха четвъртфинали полуфинали и финал. Третият и четвъртият от всяка група бяха отделени в група “Б” и играха също за победител в група “Б”, където предстоят още срещи от финала между Пламен Атанасов и Христофор Илиев.

“Най-дългата щека” направи Скалата – 39 карамбола срещу Тома Търпенов на четвъртфинала.

“Финалната среща между Скалата и Андрей протече в дух на коректност и спортсменство. Победителят трябваше да спечели 3 от 5 срещи. Първата и последната бяха спечелени от Андрей Павлов. Втората, третата и четвъртата среща бяха спечелени от Скалата съответно със 100:64, 100:57 и 100:77.

“Скалата стана шампион не само след блестяща игра на шампионата, но и след едно много добро представяне през цялата година. Участниците в шампионата играха много силно, което говори за повишаване на нивото и техническите умения на всички без изключение в клуба”, написа в профила си Пламен Атанасов, собственик на Moliendo.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *