Партньор на Проватон
 6 начина да разберете дали сте интелектуално съвместими

6 начина да разберете дали сте интелектуално съвместими

Сподели в

Противоположностите се привличат. Тази максима се шири в пространството като едно от основните схващания за любовта. В нея обаче има повече митология, отколкото реалност. В дългосрочен план противоположностите трудно биха могли да изградят устойчива и хармонична връзка, ако не се припокриват на някои от най-важните нива.

Интелектуалната съвместимост е един такъв показател, който може да изиграе изключително съществена роля за това дали връзката ви е хармонична и дали сте открили точния за вас партньор.

Ако се питате дали сте съвместими, трябва да откриете дали си съвпадате най-напред на интелектуално ниво. Ето и няколко начина да разберете това.

1. Имате еднакви интелектуални ценности.

Един от първите и най-явни знаци дали се допълвате по интелектуални ценности или не, са ежедневните ви навици и това какво ви вълнува в интелектуален план. Ако партньорът ви предпочита да лежи на дивана и да гледа телевизия, риалити шоу или някоя развлекателна програма, докато вие четете книга или енциклопедия, надали бихте имали общо бъдеще заедно. Дори между вас да е пламнала любов на физическо ниво, страстта ще угасне в даден момент и интелектуалните ви различия ще лъснат с пълна сила.

2. Учите се един от друг.

Партньорите в щастливи двойки, които вибрират на една и съща честота, обикновено се учат един от друг. Ако сте интелектуално съвместими, ще намирате другия за интересен, за човек, от когото винаги има какво да научите. Този процес тласка развитието на връзката напред. Ако сте открили човек, с когото сте на едно интелектуално ниво, вероятността да останете дълго заедно и да сте щастливи, е по-голяма.

3. Имате общи мечти.

Мечтите са това, което ни тласка напред. Когато намерим съмишленици в най-тесния си кръг, особено в интимния, това може да ни направи способни да преобърнем света, за да постигнем целите си. Ако с партньора ви имате общи мечти, това е рецепта за любовна хармония и щастие.

4. Имате сходно образование.

Степента на образованост играе голяма роля в бъдещото развитие на връзката. Ако сте от два различни свята, в които например единият има високо образование, а другият – само средно или основно, е трудно да се очаква, че имате общо бъдеще заедно. Според проучване на учени от Хонконг, щастлив брак е с до 40% по-трудно постижим в дългосрочен план, ако жените са по-високо образовани от съпрузите си например.

5. И двамата споделяте и имате интерес към актуални събития.

Всеки има своите интереси в дадена област или в няколко области. За някои това е киното, за други технологиите, за трети политиката или спортът. Каквато и да е вашата любима област, ако я споделяте с партньора си, това е един обещаващ сигнал, че сте интелектуално съвместими.

6. Можете да водите искрени разговори.

Ако с партньора ви не се преструвате, когато говорите, не играете игри, не предизвиквате интереса на другия чрез трикове и преднамерено поведение, значи общувате искрено. Не ви се налага да се преструвате, да се правите на по-интересни, отколкото сте или отколкото мислите, че сте. Вие просто общувате откровено, а това е показателно за близостта ви и за интелектуалната ви зрялост поотделно и като двойка.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *