Партньор на Проватон
 5 ранни признака, че партньорът ви е прилепчив

5 ранни признака, че партньорът ви е прилепчив

Сподели в

За една истински здравословна връзка са нужни много компоненти. Отдадеността е един от тях. Да бъдеш отзивчив партньор, който е винаги до половинката си, когато това е нужно, е важно за една здрава и щастлива връзка. Но изследванията, публикувани в Sage Journals Personality and Social Psychology Bulletin показват, че и друг фактор е от не по-малко значение. Това е автономността.

Автономията във връзката е също толкова важна, колкото и отдадеността. За да сте щастливи като двойка е от голямо значение да усещате границата между това да сте залепени за партньора си и това да сте до него и да го подкрепяте, между това да сте прекалено автономни и неспособни да установите балансирана връзка и това да сте твърде зависими от партньора си. Някои хора са твърде независими, за да се свържат на всяко ниво с половинката си. Други пък са прекалено зависими и определят индивидуалността си единствено спрямо тази на партньора. Степента на привързаност играе съществена роля в това колко здравословна и щастлива ще е връзката ви.

Да имаш прилепчив партньор е истинско предизвикателство. Тази форма на нездравословна връзка може да изтощи отношенията до краен предел. Такива хора се нуждаят от постоянно внимание и доказване на любовта и верността. Те обикновено страдат от ниско самочувствие и изискват от партньорите си да им показват колко ги обичат всеки ден. От решаващо значение е управляването на стреса в такива връзки, защото той се натрупва ежедневно и може да достигне много големи размери.

Кои са признаците, че партньорът ви е прекалено прилепчив?

1. Чести и несериозни съобщения.

Ако още в самото начало половинката ви започне да ви изпраща любовни съобщения или просто ви пише, за да ви припомни за съществуването си без съобщенията да имат кой знае каква информационна стойност, това може да е ранен признак на прилепчивост. Ако се срещате отскоро и партньорът ви започне да ви изпраща непрестанни съобщения от всякакъв характер, включително какво прави точно в момента, какво купува от магазина, как си мисли за вас или ви пита с кого сте в момента и какво правите, това са само част от ранните сигнали за нездравословна прилепчивост.

2. Има строги предпочитания за това как да прекарвате времето заедно.

Когато партньорът ви изпитва силно безпокойство, щом го поканите да излезете заедно с приятели, това е сигнал, на който да обърнете внимание. Прилепчивите и несигурни личности обикновено настояват да сте си само двамата, да прекарвате цялото време заедно, без да включвате хора от социалния си кръг.

3. Дискомфорт в социално обкръжение.

Ако не успеете да убедите партньора си да отидете на парти заедно, да излезете с приятели на кино или на вечеря, или това направо го разстройва всеки път, това е червен флаг, на който задължително трябва да обърнете внимание. Прилепчивите хора се страхуват от това да виждат партньорите си да се забавляват с други хора, защото смятат, че може да ги изгубят.

4. Настоява да го включите във вътрешния ви кръг от близки.

Ако се срещате с човек, когото харесвате и с когото имате връзка, но който твърде рано започва да настоява да се запознае с близките ви, с приятелите и семейството ви, да бъде постоянно в компанията ви и да не ви изпуска от поглед, това трябва да ви говори, че става дума за прилепчива личност. Такива хора обикновено се оказват и с проблеми с ревността, нуждаят се от доказателства, че не им изневерявате и че ги обичате повече от всички останали хора в живота си.

5. Изпада в паника, ако ден-два няма информация за вас.

Ако връзката ви е скорошна и по някаква причина не сте се чували повече от ден, партньорът ви започва да ви изпраща гневни съобщения какво се случва с вас и защо сте го зарязали. Появява се драма, която няма никакво основание, още повече ако сте заедно отскоро. Този сигнал е тревожен и не трябва да се отминава.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *