Партньор на Проватон
 От Фейсбук за дебата: Радев защити военните, Герджиков не каза дума за студентите и учените

От Фейсбук за дебата: Радев защити военните, Герджиков не каза дума за студентите и учените

Сподели в

Минути след дебата по БНТ между кандидатите за президент Румен Радев и проф. Анастас Герджиков във Фейсбук се появиха първите коментари на обикновени българи и общественици. Подбрахме някои от тях

Магдалена Абаджиева: Чудно ми беше как човек на науката като Герджиков, ректор на СУ и преподавател, не обели дума за учените в България, не каза нищо за студентите и за бъдещите студенти – децата. По нищо не си пролича, че е професор, освен по признанието му, че се гордее с книгите си и че харесва някои от своите, които е написал. Самонадеяност, самохвалство и нападателност – това беше Герджиков тази вечер. За разлика от него Радев защити гилдията си и даде конкретни професионални примери. Забележката ми към Радев е, че изрече нещо, което не е вярно – че децата са върнати в училище и продължават да се връщат. Очевидно не продължават да се връщат, но нека го приемем като пожелание, което наистина ще се осъществи в следващите няколко дни. Лично за мен тази вечер Румен Радев се държа по-достойно и по-човешки.

Борис Бонев: “Главният прокурор Иван Гешев не ме интересува.” – Анастас Герджиков, подставеното лице на Борисов, на живо пред цялата нация!
Нищо чудно, че ректорът на Софийския университет мълча, докато негови студенти бяха бити под колоните на Министерски съвет. Явно и те не го интересуват.

Влади Иванов: За пореден път стана ясно, че сокол не може да се състезава с охлюв.

Тодор Владев: Герджиков не каза нищо за битите негови студенти под арката на Минисерския съвет. Защо бе, ректоре на ректорите!?

Цветеслава Гълъбова: Розови обрачета, Москвич, леко намачкана риза и килната вратовръзка, романтика….и един лек наклон на тялото на една страна, захват на катедрата с две ръце, лек повей от Борисов….и перфектно поддържан маникюр.

Любомир Аламанов: Интересно е да се наблюдава как възрастен човек, професор при това, ректор на най-стария университет в България, се е докарал до позицията на подскачащо лаещо кученце, което търси скандал и шумотевица.
Не съм съгласен с някои позиции на Радев, но Герджиков е като Тома Биков на стероиди. Очаквам всеки момент да започне да тропа по катедрата.
Помнете Плевнелиев, помнете сянката на Борисов.

Иво Сиромахов: Как ли се чувстват студентите от Софийския университет сега? Аз бих се срамувал, ако имам такъв ректор. А как се чувстват достойните преподаватели, които трябва да се примирят с факта, че лицето на Университета е слуга на някакъв полуграмотен уличник от Банкя. Клетникът ще загуби изборите, но ще остане ректор. И как ще продължат да го възприемат? Човекът, който е коленичил пред мафията, целунал е ръка на престъпник. Къде е духът на Университета?

Арман Бабикян: “Вас ви представя бившият министър на вътрешните работи, който ръководеше министерството докато бяха бити вашите студенти…..”! Край на цитата – край на дебата!

Николай Хаджигенов: Бивш военен познава детайлно Конституцията.
Настоящ професор не…..

Мариела Стайкова: Предизборният дебат приключи. Ще направя опит за непредубедена равносметка по няколко критерия.

1. КАТО ВИЗИЯ видях един посребрял пич срещу една нова Цецка, но по-женствена.
2. КАТО ПОВЕДЕНИЕ видях уверен, подготвен и уравновесен мъж срещу борещ се за началническо одобрение посредствен натегач .
2. КАТО УМЕНИЯ ЗА ПОЛЕМИКА видях уверено познаване на нормативната уредба и проблематиката по всяка тема срещу назубрена опорна точка след назубрена опорна точка и будеща присмех ялова злост.
Знам че нямате съмнение кой, кой е.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *