Партньор на Проватон
 ПП готви атака за кмет и ОС във Варна. Стартира пренареждане на “клиентелите” след съставяне на кабинета “Радев”

ПП готви атака за кмет и ОС във Варна. Стартира пренареждане на “клиентелите” след съставяне на кабинета “Радев”

Сподели в

“Продължаваме промяната” е първа политическа сила във Варна след парламентарните избори. Партията на Кирил Петков и Асен Василев победи ГЕРБ с четири хиляди гласа.

Разликата е минимална и ГЕРБ запазва електорално влияние, но загуби въпреки административния си ресурс. И това е показателно за в бъдеще!

След победата в морската столица “Продължаваме промяната” готви атака за кметската позиция на местните избори.

ПП ще играе с партньорски партии, за да има мнозинство в Общинския съвет и да овладее местната власт в морската столица.

Лидерите на “Продължаваме промяната” очевидно искат да извадят ГЕРБ от местната власт и да разплетат “клиентелните мрежи” на партията.

Стратегията е на президента Румен Радев, заяви източник от ПП. Целта е да се отнемат икономическите позиции на ГЕРБ в местната власт.  

Ключова фигура в преформатирането на местната власт и преразпределяне на икономическите позиции ще бъде водачът на листата във Варна Даниел Лорер, коментира източникът от ПП.

Битката в задкулисието във Варна вече е гореща – тече преподреждане на “клиентелите” в общинската икономика.

Тя започна преди изборите – някои големи фирми с държавно и общинско участие “пренасочиха част от паричните потоци” към новите играчи.

ПП ще стартира пренареждането на капиите в общинската икономика след съставянето на кабинета “Радев”, но вече се провеждат преговори с партньори.

bgsniper.com 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *