Партньор на Проватон
 Лорер: Аз ще бъда външен министър, Николай Денков – образователен, Николай Събев – транспортен

Лорер: Аз ще бъда външен министър, Николай Денков – образователен, Николай Събев – транспортен

Сподели в

Даниел Лорер потвърди информацията, която дойде вчера от Скопие,  той ще бъде предложението на ПП за външен министър.

Лорер обяви, че настоящият министър на образованието проф. Николай Денков вероятно ще бъде на този пост в кабинета на ПП.

Стана ясно, че шефът на Еконт Николай Събев ще бъде министър на транспорта.

 

Първата стъпка към редовен кабинет е положена. Говорихме с ДБ, БСП и ИТН. Всички изразяват готовност за преговори. Усещам смиреност, което дава тон за конструктивност, коментира Даниел Лорер в студиото на БТВ.

По думите му целта е една – „излизане от корупционно блато“. Той потвърди, че предложението на ПП за премиер е Кирил Петков.

За първи път в историята на България ще повдигнем коалиционната култура. Ще излезем със споразумение“, каза той.

По темата дали е възможно Христо Иванов да бъде правосъден министър Лорер каза, че коалиционните партньори ще дадат своите предложения: „Не ни се иска да раздаваме министерства и да започнем работа преди да се съгласим какво правим по отделните теми“.

Дебатите ще бъдат предавани на живо: „Нашата надежда е това да се случи от средата на другата седмица. Всяка една отстраните подготвя отборите, които ще преговарят“. По думите му проблемите пред България са сериозни: „Ще намерим консенсус, за да е спокоен българският гражданин“.

„Една от трудностите пред нас е, че лидерите подадоха оставки. Предполагам, че за ДБ ще е по-лесно да избере Христо Иванов да преговаря“, заяви той.

Ясно е, че имаме президент на промяната, който я започна с нашето служебно правителство. Ние ще направим всичко възможно по нашите сили Радев да спечели изборите“, допълни още.

Лорер отрече структури на БСП да са привличани от ПП и обяви, че новият проект е центристки: „Центърът може да привлича и двете страни“. Той призна, че е бил член на социалистическото движение в Израел. По думите му модерното ляво се приближава към модерното дясно в икономиката.

От страна на ИТН разговорите се водят директно със Слави Трифонов.

„Искаме българският гражданин да чувства, че всичко е в негов интерес“, завърши той.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *