Партньор на Проватон
 13 сигнала за купен вот разследва Апелативна прокуратура-Варна

13 сигнала за купен вот разследва Апелативна прокуратура-Варна

Сподели в

Образувано е едно досъдебно производство, свързанo с изборите за президент и вицепрезидент

Едно досъдебно производство, свързанo с изборите за президент и вицепрезидент, е образувано в Апелативна прокуратура – Варна. По отношение на парламентарните избори досъдебните производства в апелативния район са 12, отчетоха от държавното обвинение. 

В Апелативна прокуратура – Пловдив има най-много досъдебни производства за президентските избори – 11. За парламентарния вот най-много са досъдебните разработки в Апелативна прокуратура-София – 38, и Апелативна прокуратура – Бургас – 30.

От началото на предизборната кампания до 13.00 часа днес на територията на цялата страна са образувани 704 преписки и 113 досъдебни производства. Същите съдържат данни и доказателства за предлагане на имотни облаги, с цел гласуване за определен кандидат, политическа партия или коалиция и др. Преписките и досъдебните производства са образувани на база постъпили сигнали от граждани, ДАНС и от органите на МВР.

Двадесет и седем са преписките за нарушения, касаещи изборите за президент и вицепрезидент; по тринадесет от тях са образувание досъдебните производства. 677 преписки и 100 досъдебни производства се отнасят за изборите за Народно събрание.

След обработка на данните, които продължават да постъпват, прокуратурата ще предостави допълнителна информация.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *