Партньор на Проватон
 Женски черти, които мислите, че мъжете харесват, но не е така

Женски черти, които мислите, че мъжете харесват, но не е така

Сподели в

Всяка необвързана жена се пита с кои черти и жестове да привлече вниманието на мъжете. Има много митове за това какво точно привлича мъжете в женското поведение. Оказва се обаче, че невинаги това, което си мислим ние, е вярно. Повечето мъже намират за привлекателни неща, за които жените имат друго мнение.

Изненадващо е, но мъжете харесват много неща, за които не сте и очаквали. Това може да преобърне представите на жените за това как да изглеждат и как да се държат, за да привлекат мъжко внимание и любов.

Кои са чертите, които жените мислят, че мъжете харесват, но не е така?

Много слаба фигура

Повечето жени намират нещо във фигурата си, което все да не одобряват. Дали ще са някои леко закръглени форми, паласки, щръкнало дупе или по-сочни бедра – винаги се намира нещо, което се опитват да прикрият. Всъщност се оказва, че мъжете не харесват права като дъска слаба фигура. Повечето мъже предпочитат по-пищни и заоблени форми. Това показват изследвания от 1994 година, публикувано в Independent и проведено от учени от Тексаския университет. Изследването показва, че мъжете предпочитат по-закръглени женски форми и рядко са привлечени от жени с много слаба фигура.

Жени, които играят на сигурно

Мислите си, че когато става въпрос за стабилен партньор или съпруга, мъжете търсят някого, на когото да разчитат във всеки момент, някой, който да бъде здраво стъпил на земята, да не предприема никакви рискове и да върви в един и същи коловоз. Много грешите. Жена, която обича екстремните ситуации, не се страхува да стъпва встрани от утъпканата пътека и да поема рискове, да прави необмислени стъпки е много по-привлекателна за мъжете. Това показват данни от проучване от 2014 година, публикувано в Journal of Applied Social Psychology. Учените са открили, че жените, които предприемат различни рискови поведение са много по-атрактивни за мъжката част.

Жена, която кара мъжете да се смеят

Жена, която умее да разсмива, има прекрасно чувство за хумор и може да е едновременно партньор и най-добра приятелка вероятно изглежда като перфектната комбинация за привличане, но според мъжете всъщност не е така. Може и да си мислите, че хуморът и широката усмивка са привлекателни за мъжете, но според проучване, публикувано в Evolution and Human Behavior се оказва, че мъжете са привлечени от жени, които се смеят на шегите им, а не жени шегаджийки.

Огромен бюст

Ако следвате тенденциите в уголемяването на бюста, само за да привлечете мъжкото внимание, трябва да знаете, че повечето мъже всъщност не харесват огромните гърди. Не бихте предположили, че е така, но е факт, потвърден от изследване, цитирано от Falling in Love: Why We Choose the Lovers We Choose, цитирано от thelist.com. В това изследване се констатира, че мъжете са по-привлечени от гърди със среден размер.

Младежко лице без бръчки

Изглаждането на бръчките, поставянето на филъри и употребата на всевъзможни козметични продукти и процедури против стареене се превръщат в част от ежедневието на модерната жена. Никой не иска да остарява, особено жените. Повечето от тях смятат, че никой мъж не би ги погледнал, ако имат следи от стареене по лицето и кожата. Е, това също не е съвсем така. Изследване, публикувано в The Royal Society констатира, че мъжете предпочитат жени с по-зряла външност без хирургични намеси, особено очевидните. Когато става въпрос за избор на дългосрочен партньор, мъжете биха предпочели красиво остаряваща зряла жена пред перфектно изглеждаща дама с редица корекции.

https://www.az-jenata.bg/

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *